Hur du ska få varje dag att kännas som fredag

få vardagen att kännas som fredag-1
Tisdag. Du har precis tagit dig igenom måndagen och det känns så långt tills fredag. Jag vet hur det kan kännas. Men jag är livrädd för att leva för helgen. Tänk så otroligt kort livet blir då om bara helgerna räknas. Då majoriteten av ens liv bara en obetydlig sträcka fram till de få dagarna som är helg. Då är det bättre att få varje dag att kännas som fredag. Det går nämligen att njuta lika mycket av en tisdag som av en fredag. Varför är fredagen så härlig. Okej, en del är ju såklart att man är ledig dagen efter men jag tror även det är annat. Man gör det speciellt. Och det kan du göra vilken vardag som helst.

Boka in ett frisörbesök eller ha bara en stund i badrummet. Jag sätter på radion, sänker ljuset och tänder ett doftljus. Jag duschar och smörjer mig, gör en miniansiktsbehandling och skapar en känsla av härlighet.
få vardagen att kännas som fredag-2
Du kan köpa färska blommor. Varför ska det vara fredagsblommor man köper? ”Så det är fint till helgen”?. Nej, vet du vad, jag vill ha det fint alla dagar. Tisdagsblommor låter bra i mina öron.
få vardagen att kännas som fredag-3
Fredag och helg är för mig tätt förknippat med en härlig frukost. Varför? Vi kan ju äta en riktig lyxfrulle vilken dag som helst. Jag går upp 30 minuter tidigare än jag brukar, sätter på morgonradion, kokar kaffe och tänder ljusen. Och sen njuter jag av en riktigt härlig frukost. Obviously gör jag inte detta varje morgon för ibland är sömn den största lyxen av dem alla. Men känner jag mig lite hängig på kvällen så unnar jag mig en lyxig och speciell start på morgondagen.
få vardagen att kännas som fredag-4
Duka vackert. Ta fram dina finaste vinglas och duka med linneservetter och tända ljus. Det blir faktiskt riktigt härligt när man dricker mjölk ur vinglas och torkar spilld korv stroganoff med en manglad (!) linneservett.

Andra helgiga saker man med fördel kan göra på en vardag kan ju vara saker som att ha en filmkväll, äta dessert efter middagen, ha över vänner på middag och gå på bio. Jag tänker att det handlar inte så mycket om att inte ha tid eller råd för det tar inte längre tid att duka fram vinglas än vanliga glas. Och korv stroganoffen kostar inte mer för att den äts framför tända ljus. Jag vill unna mig av livet och njuter av mitt liv. Varje varje dag!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

26 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
MALIN
6 år sedan

SÅ bra inlägg! Grymt! Kram

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  MALIN
6 år sedan

tack gulle! Det gör mig verkligen glad att höra!

Carro
6 år sedan

Vilket härligt och peppande inlägg! Du har så härlig inställning 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Carro
6 år sedan

tack hjärtat! jag tror verkligen att inställning gör väldigt mycket när det kommer till hur man mår.

Camilla
Camilla
6 år sedan

Åhhhh vilket viktigt och bra inlägg. Att hitta det fina i varje dag. Eller att skapa det själv. Det behöver inte alltid vara så stort. Inte vänta ihjäl sig efter helg, semester, resor eller annat som ligger i framtiden. Ha en underbar tidsdag <3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Camilla
6 år sedan

Och jag önskar dig en underbar tisdag fina Camilla! Du har helt rätt i det du skriver. Jag tror stenhårt på att hitta något fint varje dag!

Anna, New York – My Bite of the Big Apple
6 år sedan

Åh, vilket viktigt och bra inlägg! Jag resonerar precis som du. Nu är jag ju också så lyckligt lottad att jag stortrivs med mitt jobb (driver eget företag), så jag blir inte ledsen när det är måndag. 🙂 Livet är här och nu – underbart gjort av dig att lyfta det så här.

Frida G Svensson
Frida G Svensson

tack! och tack för att du kommenterar hos mig! Det gör mig riktigt glad! Jag drömmer om att jobba heltid med bloggen men försöker att ändå peppa rejält för varje måndag. Ny vecka nya möjligheter liksom.

Netti Starby
6 år sedan

Så himla sant och bra tips! 😀 Kramis

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Netti Starby
6 år sedan

tack fina du!

Linda
6 år sedan

Härliga tips <3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Linda
6 år sedan

visst är dem!?

My
My
6 år sedan

Såå bra tips! En lyxfrulle är det bästa 😀

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  My
6 år sedan

ja visst är det! livet på en pinne! <3

linnea
6 år sedan

jättebra tips! 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  linnea
6 år sedan

tack gulle du!

Linda
6 år sedan

Du har så rätt i det du skriver, jag som dock jobbar helger med har ju inte helgmys varje vecka då jag spenderar den mesta tiden på jobbet då, så jag försöker att lyxa på vardagen med.
Ha en fin dag fina du
kram Linda

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Linda
6 år sedan

åh det låter ju helt rätt! så himla bra!

Elin
6 år sedan

Tack för tipsen!!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Elin
6 år sedan

tack själv fina du!

Elin
6 år sedan

Bra tips!<3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Elin
6 år sedan

tack gulle!

Sandra
Sandra
6 år sedan

Så himla bra med småbarn ibland. Man blir som tvungen till mindfulness och att njuta av här och nu. Och dessutom är ju helgen inte ledig längre utan ett inferno. Så jag passar på att njuta varenda kväll, med tända ljus, en god kopp te, kanske något gott och en bra deckare. Vardagskvällarna är numera mina favoritkvällar. En kär vän kommer dessutom till mig varje onsdag och så lagar vi middag ihop medan småpojkarna leker tillsammans. Lyx!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sandra
6 år sedan

men åh ja vad underbart att du har en sådan fin vardagsrutin. Det måste ju göra varje dag så himla mycket härligare. Och det låter underbart med er onsdagstradition! <3

Sara Borg
6 år sedan

Så viktigt!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sara Borg
6 år sedan

japp jag tror stenhårt på livskvalité, varje dag!

26
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x