Såhär kryssar du mig! För det vill du såklart!

valkickoff-2
Såhär kan du kryssa mig!

Det drar ihop sig till valet och du har kanske ännu inte röstat. Kanske det rent utav är så att du vill rösta på mig. I flera inlägg har jag skrivit om vad jag tycker är mina viktigaste politiska frågor, så idag tänkte jag på ett mycket pedagogiskt sätt visa hur du kryssar mig. Och hur det går till när man röstar.

Om du vet att du vill rösta på Liberalerna, men du inte vill rösta på en specifik person tar du en sådan här sedel. Där står partiets namn, men i övrigt är lapparna helt blanka. Den vita lappen är till kommunfullmäktige, den blå lappen är till regionfullmäktige och den gula lappen är till riksdagen. Om du vill rösta på en specifik person ska du inte ta denna lapp. Istället ska du ta lappen på bilden nedanför.

Dessa lappar är likadana som de ovan MEN där bilden ovan hade tomma lappar har dessa lappar en lista med namn på sig. Och det är nu du har möjlighet att kryssa mig. Du tar lapparna, letar upp mitt namn (Frida Svensson) och kryssar i rutan framför mitt namn. Det är alltså denna lapp du ska hålla utkik efter och ta av!

HUR VET JAG OM JAG KAN RÖSTA PÅ DIG?
420px-SkaneValkretsar
Vit lapp, kommunfullmäktige: Här kan du rösta på mig om du bor i Vellinge kommun. Då letar du upp mitt namn i listan, jag är på nummer 15, och sätter ett kryss där.

Blå lapp, landstingsfullmäktige: Om du bor i någon av följande kommuner kan du rösta på mig till regionfullmäktige. Lomma, Burlöv, Trelleborg, Vellinge och Svedala. Då letar du upp mitt namn, nummer 3, och sätter ett kryss.
40911475_308550629698741_8242582015333892096_n

Gul lapp, riksdagen: Om du bor i någon av följande kommuner har du möjlighet att rösta in mig i riksdagen. Woop woop! Hur sjukt hade inte det varit!? Det är alla gröna områden som är på bilden ovan. Nämligen Kävlinge, Lomma, Lund, Sjöbo, Ystad, Skurup, Trelleborg, Svedala, Vellinge, Burlöv och Staffanstorp. På den här lappen letar du upp nummer 4 och sätter ett kryss framför mitt namn.
41078757_313031056172954_4638711846734397440_n

VARFÖR SKA MAN PERSONRÖSTA?
Först och främst ska man personrösta om man känner att en särskild politiker respresenterar en väl. Anledningen till att jag vill bli personkryssad är för att om jag får tillräckligt många kryss kan jag ta mig förbi dem som är ovan mig på listan. Om man inte personröstar när man röstar så kommer platsen automatiskt tillfalla den som är etta på listan.

VARFÖR SKA DU RÖSTA PÅ JUST MIG?
Friend, please!? Det vet du väl vid det här laget!?!? 😉 

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Anette
Anette
5 år sedan

Du frestar mig….

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x