Jag designar ett fenomenalt år!

talkshow-4
Career girl daily är en av livets bästa hemsidor, hands down! Deras inlägg med hur man gör en life plan fastnade hos mig och jag har tänkt på det massor. Jag älskar början av ett nytt år. Hur allt är orört, ligger framför en och det finns ingen dröm som man inte kan tänka. Allt blir möjligt, hur crazy det än kan kännas. Enligt CGD:s life plan kan man designa sitt ett lyckligt liv och jag tror verkligen på det. Inte för att det går att planera bort oförutsedda negativa händelser, men för att man kan jobba på ett mindset som avgör hur man hanterar dessa motgångar och negativa känslor.

Steg 1 – Skaffa en bra planering
Detta skriver CGD in för att de vill sälja sin egen kalender, haha, men faktum är att hålla kalender är A och O för att hålla i ordning på livet. Iallafall för mig. Jag använder mig av min kalender i mobilen för att hålla koll på mitt, Davids och vårta gemensamma scheman. Sen har jag en nätbaserad kalender enbart för bloggen och instagram.  I den håller jag koll på när och vad jag ska blogga och instagramma.

Steg 2 – 10 saker du skulle förändra
Vad under förra året hade du velat förändra på? Om du kunde ändra på det vad hade du då gjort? För även om man inte kan ändra på något i efterhand så kan man dra lärdom från det. Och att dra lärdom av sitt eget liv är en gåva tycker jag. Jag har inte 10 specifika saker som jag hade velat ändra. Jag är faktiskt väldigt nöjd med 2017, men i detta inlägg specificerade jag ändå sådant som jag kände att jag hade för lite av. För att inte upprepa det, och därmed skapa förutsättningar för ett icke harmoniskt liv, drar jag lärdom av det året och prioriterar om inför detta.

Steg 3 – Skapa en ”happy list”
Skriv ner vad som gjorde dig lyckligast under 2017. Gör sedan en andra lista för sådant som skulle göra dig lycklig under 2018. Och förhåll dig slaviskt till din ”happy list”. Här är min lista.

2017 happy list
Bloggen! Att vi reste till Grekland. Att vi köpte hus. Vi blev man och fru. Jag var väldigt lycklig när jag och David gick på teater. Det var fantastiskt att fira jul i vårt egna hus. Jag minns alla skratt med mina vänner, de fyller mig än. Jag kände mig levande när jag klädde upp mig och gick ut på restaurang och kände mig helt sex in the city-fab. Varje litet steg jag tog mot att bli entreprenör var kittlande och skänkte mycket glädje. Samtalen jag haft med Estrid och med David under året. Samtal överlag skänker mig mycket glädje. Min feministiska föreläsning är ett lyckopiller i min vardag. Sköna promenader i min ensamhet med bara en bra podcast i öronen.

2018 happy list – detta hade gjort mig väldigt lycklig
Jag tjänade mer pengar på bloggen.
Jag nådde de följarsiffror som krävs för att ha större samarbeten.
En solresa med pool, böcker och Lollo & Bernie.
Många soldagar i vår egna trädgård.
Att kunna plocka blommor från trädgården.
Stranddagar i Skanör med pannkakor, kaffe i termos och fruktsallad.
Mer feminism i form av intervjuer, framträdanden, föreläsningar och inbjudningar att tala.
Att mitt youtubeprojekt blir precis så som det ser ut i mitt huvud.
Att min aktiva livsstil var ihållande och just aktiv.

Steg 4 – Bryt ut ur den trygga bubblan
Här ska man lista alla de saker man inte vågar göra eller drar sig för att göra. Och jag ska vara brutalt ärlig.

Jag vill ha mer mode i bloggen och samarbeta med webshoppar som säljer kläder, men jag drar mig för det eftersom jag känner att jag har ”fel” kropp för det. Jag är rädd att ett företag ska skicka massa kläder och det visar sig att jag inte kommer i något av det de skickade. Jag sparar tonvis med inspirationsbilder som jag hade velat efterlikna, med mig själv som objektet, men jämför mig med kvinnan på bilden. Jag tänker att kläder på min kropp inte kommer vara lika bra marknadsföring eller sälja lika bra som samma kläder på en smalare kropp. Ett huvudspöke för min del som jag inte vill låta stå i vägen för att göra 2018 mitt kick-ass-år.

Steg 5 – Skriv ner dina galnaste drömmar.
Jag tjänar så pass mycket på bloggen att jag kan quit my day job.
Jag får lov att göra en kollektion med kläder, accessoarer och produkter som alla är ägnade att få kvinnor att må bra.
Jag skriver en populärkulturell bok.
Jag blir inbjuden på alla stora events som de stora bloggarna blir.
Jag kan fakturera 50.000 för ett enda blogg/instainlägg.
Jag renoverar en ny tvättstuga, gästtoalett och gör en walk in closet.
Jag blir en av Sveriges största youtubers.
Jag får sommarprata.
och gå på ellegalan
och fashionweek i Stockholm.

Det här inlägget sparar jag på en trygg plats och kommer definitivt återvända till regelbundet.

 

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

20 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Sara
6 år sedan

Så bra! 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sara
6 år sedan

<3 <3 <3

Dixi Wonderland
6 år sedan

Härligt när man hittar sidor som inspirerar en 😀

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Dixi Wonderland
6 år sedan

visst är det! vilka sidor inspirerar dig?

Amanda
6 år sedan

Verkligen ett superbra och inspirerande inlägg!<3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Amanda
6 år sedan

tack fina du! vad glad jag blir!

Sara
Sara
6 år sedan

Inspirerande! Och ang klädsamarbeten, alltså jag tycker du är så jäkla snygg! Kurvor rockar! 🙂 Tycker du är bra på att ta outfit bilder som gör en sugen på o shoppa 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sara
6 år sedan

Åh Sara! Tack! Jag behövde verkligen den här peppen kände jag. Jag ska våga helt enkelt! Tack för detta fina stöd! <3

My
My
6 år sedan

Så grymt!! Kör på ba 😀

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  My
6 år sedan

tack! And i will! Promise! <3

Em
Em
6 år sedan

Frida – du är inspirerande – alla kategorier! Hoppas på mer klädinspo – alla ser olika ut så varför skulle inte du inspirera? Du grymma människa är ju lika med fierce ✌

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Em
6 år sedan

men yes, fasen vad kul att du vill ha klädinspo! Och jag suger åt mig av varenda komplimang nu ska du veta. Precis vad jag behövde för att tagga till lite! <3

Matilda Berlin
6 år sedan

ÄLSKAR verkligen Career girl daily!! Bästa ju!! Kram <3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Matilda Berlin
6 år sedan

i know! läser prick varenda inlägg!

Susanna
6 år sedan

For en liste. Lykke til med alle mål! Ville bare kommentere på steg 4 om modejobb. Jeg håper annonsørene og motebransjen snart kommer på banen og viser opp sine klær på modeller i alle størrelser. Jeg tror det er det vi vil ha. Den kjøpesterke gruppen 30 pluss vil se modeller de kan kjenne seg igjen i. Så enig i Moa Skæringers kritikk mot Acne om ensformighet og usunne signaler. Kram

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Susanna
6 år sedan

Tack fina du! Jag håller helt med dig! tycker mångfald vore så himla mycket mer intressant och spännande. Men problemet är att många kläder inte funkar på kurviga tjejer. Blusar med för smala armar, byxor med låg midja, byxor utan minsta stretch osv.

Veronica Stenberg
6 år sedan

Både konkret och inspirerande!

jag har inte satt mina mål för 2018 än, dels för att jag gjorde ett experiment under 2017 som gick ut på att utvärdera varje månad efter vissa parametrar, som jag faktiskt skall fortsätta med. Sedan vill jag nog hellre fokusera på såhär vill jag känna, göra, må – långsiktigt.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Veronica Stenberg
6 år sedan

tycker din plan låter fenomenal! Det viktigaste är att faktiskt göra sådant som får en att må på ett visst sätt, än att man bara ska ticka av en massa mål som inte är så betydelsefulla långsiktigt.

Sandra
Sandra
6 år sedan

Vet du. Just nu inspirerade du mig till att maila en körskola och ta tag i min största ångest, att ta körkort. Tack!
Och du, är du inte något stort på spåren? Kan du bli den första bloggerskan att visa upp snygga kläder som inte är i storlek 34?? Jaaa, heja!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sandra
6 år sedan

Men alltså <3 <3 <3 hur cool är inte du som bara BAM, gjorde det! I love it! och då ska väl jag va lika cool och visa upp mer mode då. =)

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x