En fenomenal tillbaka- och framåtblick

tillbaka- och framåtblick
På instagram såg jag Sofia Sivertsdotter göra en fantastisk lista med frågor att ta sig an för att sammanfatta året och förbereda det kommande. Jag ÄLSKAR sådana listor. Det finns något nästan terapeutiskt att skriva ner svar på sådana här frågor. Och det också väldigt motiverande att få ner svart på vitt vad man faktiskt klarat av. Det skapar också en klarhet i vad som brast och vad man vill få mer i sitt liv under det kommande året.

Vad har varit mest värdefullt för dig under 2017
Utan tvekan David. Om det inte var för hans positivitet, uppmuntran och uppoffring hade jag inte hunnit med en hälften av allt jag gjort under detta året. Om jag ska prata mer materiella ting har teknik var mest värdefullt under året. Det är för min blogg, och mina sociala medier som jag lever och utan dator, kamera och telefon hade jag inte varit där jag är idag. Det har varit värdefullt för mig att kunna kryssa av materiella mål så som vårt hus och en till bil. Det har varit reella kvitton på att mitt liv rört sig framåt.

Vilka händelser och människor har betytt mest?
Hands down min familj. Som de ställer upp, ni skulle bara veta. De passar Estrid, hjälper till med vårt hus, hämtar på förskolan och ställer alltid alltid upp. Det gör att jag haft lyxen att få barnpassning för att utföra arbetsrelaterade uppdrag såväl som att få njuta välbehövd egentid. Antingen själv eller med David. Jag känner också en oerhörd tacksamhet för mina vänner. Jag har varit rätt frånvarande under året skulle jag tro. Jag glömmer bort att svara på sms, jag får ofta tacka nej till spontana saker och jag har haft lite tid för dem. Men trots det har de flesta funnits kvar. Och det är jag oerhört tacksam för.

Händelser som betytt väldigt mycket för mig var när jag kom in i Liberala kvinnors centralstyrelse. Vår ordförande Gulan Avci har betytt väldigt mycket för mig under året. Hon har gått från att vara en idol till att bli en vän och mentor. Det var stort för mig när mitt anförande under liberalernas landsmöte, om slöjförbud på barn, blev ett av det mest mediebevakade talen i både tv och radio. Husköpet och bröllopet hände under mitt livs mest hektiska år så det är svårt att ens ta in att det hänt. Men ibland slår det mig att det här är mitt hus. Jag bor i detta hus. Och han där i soffan, han är min MAN. Då golvas jag ska ni veta.

Hur har du vuxit som person?
Jag har gått från att vara en nejsägare, till att bli en jasägare, till att bli en person som känner efter och därefter säger ja eller nej. En fantastisk resa för min del. Det gör mig grundad i att våga lite på min magkänsla. Jag har också blivit mer businessminded. En entreprenör har börjat väckas till liv i mig och jag känner mig väldigt nyfiken på vad denna entreprenör kommer innebära för framtiden.

På vilka sätt har du stagnerat?
Jag har inte stagnerat alls skulle jag säga. Däremot blev året definitivt obalanserat när det kom till att prioritera tid för arbete och tid för mig själv. Och denna obalans vill jag fokusera på under 2018.

Vad vill du ha mer eller mindre av nästa år?
Jag vill ha mindre bortprioritering av träning och aktiv livsstil och mer motivation till detsamma.

Vad har du lärt dig om dig själv?
Jag är en riktig arbetsmyra när jag får göra det jag älskar. Jag har också lärt mig att det finns en liten entreprenör i mig som är redo att komma ut. Jag vet ännu inte riktigt hur men det ska bli kul att se.

Hur skulle du sammanfatta 2017 med 3 ord?
Full fart framåt!

Vad tror du dina bästa vänner skulle råda dig inför 2018?
Jag vet faktiskt inte riktigt. De tycker jag gör hur mycket som helst men samtidigt är de glada och stolta över mig. Mina träningsintresserade vänner skulle nog råda mig att få till lite träning då det både ger energi, är en bra avlastning vid stress och för att jag behöver en stark kropp och knopp för att orka mitt tempo.

Om 2018 var året då du tog steget, vad skulle det innebära för dig?
Att jag jobbade heltid med bloggen. Men det steget kommer jag inte ta då det inte finns ekonomiska möjligheter för det. A girl’s gotta make a living vet ni! =)

Vad behöver du och vad längtar du efter?
Fler timmar på dygnet! =) Jag längtar efter att det liksom lossnar för bloggen. Att följarna ökar och jag kommer förbi den magiska gräns som innebär fler samarbeten och mer inkomst. Jag känner sådan iver att producera material, bilder, produkter och så vidare men allt hänger på just följarantalet.

Hur och till vilka vill du bidra under 2018?
Jag vill bidra till att fortsätta få kvinnor att känna livsglädje, duglighet och stolthet över sina liv.

Vad gör du när du glimmar som mest och hur kan du få in mer av det i livet?
Jag glimmar som mest när jag har balans och får njuta på karriär, familj, träning, hälsa, vänner, egentid, kultur och avkoppling. Jag ska få in det mer i livet genom att göra veckoplaneringar där jag ser över vad veckan innehåller och vilja justeringar som måste göras till veckan därefter för att skapa just den här tårtan med jämna tårtbitar. Nåja, någorlunda jämna i alla fall.

Hur vill du njuta och skratta mer 2018?
Jag njuter och skrattar redan rätt mycket. Jag hade velat njuta mer av David tror jag. Jag saknar hur vi hade det innan vi fick barn. Den tiden kommer ju aldrig tillbaka, men jag känner att han är värd uppskattning och kvalitetstid. Han har ställt upp så oerhört mycket för mig under året och jag vill att 2018 ska vara ett år han slipper vara min nanny och butler. Inte för att det varit fullt så illa, men jag vill inte att han ska känna så eller känna att jag tar honom för givet. Jag är tvärtom så himla medveten om hur lyckligt lottad jag är med en man som aldrig säger nej.

Vem påminner dig om att du är en stjärna under året?
Jag själv såklart! Det är bara jag som kan få mig att känna mig precis så stor, lysande och kapabel som jag vill känna. Det måste komma inifrån för att lysa ut.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Ulrika Nettelblad
6 år sedan

att gå från nej till ja, vilken jäkla magi det kan bli!
hoppas du får nå dina drömmar för 2018.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Ulrika Nettelblad
6 år sedan

Tack fina du! Ja det har verkligen varit ett fint år. Vad är dina drömmar för 2018?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x