Annandagen med ärvda julkulor och kristallglas

annandagen juldagen-2 juldagen-3 juldagen-4 juldagen-5
Igår var vi hemma hos min mormor och morfar för lunch och eftermiddagskaffe. För varje gång vi ses känner jag sådan oerhörd tacksamhet. De har betytt väldigt mycket för mig under min barndom och det känns helt fantastiskt att de finns kvar i livet och kan njuta av tiden med Estrid. Deras ”lilla ögonsten” som de kallar henne. <3

Som vanligt kom jag dit tomhänt och återvände hem med bilen fullastad med grejor. Till Davids stora förtret. ”Sluta kom hem med porslin, vaser, krukor etc efter varje besök hos din oma och opa”. Men han får bara finna sig i att det är liksom som en tradition. Oma försöker truga på oss allehanda saker och jag blir oftast förtjust i en hel del av sakerna. Idag kom jag hem med en plastsäck full med kartonger med allehanda julkulor, en kruka, en skål i kristallglas, en bok och en påse med små tomtar till Estrid.

På vägen körde vi inom IKEA och vi slog rekord! På typ 15 minuter hann vi byta en blöja, ombesörja tampongbyte, gå in på lagret, in på växtavdelningen, betala och ut till bilen igen. Vi kan om vi vill! Nu har vi fått upp fina grå luckor på våran vägghängda hylla i sovrummet. Nu fattas bara en stenskiva och två vackra handtag. Sen är den delen av sovrummet klart.

Nu känns det lite som jag bara tjattrar på här, men jag måste även berätta att jag är sjuk. Så nu får ni lov att känna sympatier för mig. Det slår aldrig fel, det har varit såhär hela mitt liv. Sekunden jag äntligen får slappna av så blir jag sjuk. Huvudvärk, snorig näsa och ont i huden. Hoppas det försvinner snabbt så vi kan göra allt skoj vi har inplanerat denna ledighet.

Idag hade vi bestämt att åka till Louisiana i Danmark. Det är vår mellandagstradition. Jag ska ta en kopp kaffe och lite frukost och känna efter hur det känns i huvudet idag. Vi får se om det blir en inne- eller utedag helt enkelt.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Cissi
6 år sedan

Låter som mysiga juldagar 😉

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Cissi
6 år sedan

so far so good! =)

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x