Vår julafton

julafton 2017-7
God morgon! Jag har sovit som en kratta men skuttade ändå ur sängen för jag kände mig så pepp på att få visa vår julafton för er. Jag dukade väldigt enkelt, men vackert, med rött, vitt, silver och så murgröna längs bordet.
jul1
Gästerna kom vid två och blev välkomnade med en frostig drink på gin, cava och granbarrssockerlag. Min morfar var världens gulligaste i grön jultröja. Bakom opa skålar en julchic Fredrik.
jul2
Pappa var galet fab i julkostym (ja kavajen har samma mönster som byxorna) och färgsprakande strumpor. Jag hade på mig en ny klänning från H&M (här) och i öronen glittrade min morgongåva.
julafton 2017-10
Kalle var en riktig hit! Estrid var helt uppslukad.
jul3
När de andra kollade Kalle fixade jag och David med maten. Vi körde på knytis och delade upp julbordet så att alla handlade typ en tredjedel var. Himla skönt.
jul4
Vi åt middag, hade en liten julklappsskattjakt för Estrid (så att väntan på tomten inte blev så hiskligt lång) men sen, sen hörde vi ljud från trädgården. Där ute smög en tomte runt och Estrid blev så himla glad. Tänk att han kom. Tänk att han äntligen kom.
julafton 2017-11
Estrid måste ha varit väldigt snäll för tomten hade massa klappar.
julafton 2017-12
Och det visade sig vara en väldigt rolig tomte.
julafton 2017-13
Efter paketutdelning tog vi en gruppbild. Här är hela julgänget. Fredrik, opa, Paula och jag. Oma, mamma, pappa, Essie och David.
julafton 2017-14
Men det var egentligen så här vi såg ut! =)
jul5
Vi dukade fram lite dessert i form av en ris a la malta variant och sen nattade vi Estrid. Vi vuxna skulle spela julklappsspelet. Vi hade bestämt att inte ge julklappar till varandra men tydligen hade alla abstinens för det blev enorma mängder klappar till julklappsspelet.
jul6
På kvällen körde jag hem min mormor och morfar tillbaka till Malmö. Jag kom hem till en mätt, glatt och trött gäng. Vi kramade hej då och ses snart igen (vilket visade sig bli dagen efter redan) och vinkade god natt.

Jag och David gick runt och plockade undan det sista. Satte på diskmaskinen, la duken i tvättkorgen, släckte ljusen och vi kunde konstatera att första julen i huset blev precis så fin och bra som vi hade drömt om.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Linda
6 år sedan

Vilken mysig jul ni verkar ha haft.
Har varit lite dålig på att kommentera inne hos dig på ett tag, men jag läser allt i princip.
Jag gör lite inlägg då och då på min blogg, men tiden rinner bara iväg för mig så jag hinner inte det jag brukade hinna förr, men det får väl vara så en tid nu antar jag.
Just nu befinner vi oss i fjäll världen och kommer åka hem nästa Fredag igen, det tar 6 timmar att resa hit med bil så nästan en hel dag går åt att vistas i bilen.
Kram Linda

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Linda
6 år sedan

Inte alls dålig! Du är en av mina flitigaste på att kommentera. Det låter som ni haft en väldigt skön jul. Nu tar vi oss an 2018!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x