Lill-lördag och semesterlängt

kvinnors lilla lista-1
För flera år sedan gick kvinnor från olika partier ihop i en grupp som de kallade stödstrumporna. Kvinnor som kände att feminism, jämställdhet och kvinnofrågor lyftes för dåligt från vänster till höger. Den här boken fick jag berättat om för en tid sen. Min partikollega Birgitta, som varit med i detta en lång tid, berättade om boken och att hon även hade den hemma. Efter den feministiska debatten visade det sig att hon tagit med sig den för mig att låna och läsa. HUR fint är inte det!?

Nu sitter jag här i soffan. Känner ni det. Att jag liksom sjunkit ner så djupt att jag inte vet hur jag någonsin ska komma upp. Jag har gjort en kopp te, lagt några kex på ett fat, och gjort min dagliga rutin – ”hair up, sweats on, bra off”. Nu ska jag försvinna in i stödstrumpornas tankar och kamp. Och googla Grekland såklart. Jag tänker på det hela tiden och känner mig så förväntansfull men såklart även rädd. Efter bombdådet i Turkiet känns det än mer otryggt att resa med sitt barn. Men, man måste ju leva. Man måste ju det. Så jag försöker längta istället. Fantisera om frukostbuffén, poolen och havet. Hur vi tittar på djur och natur och sover i skuggan. Hur vi sitter på balkongen med dörren lite på glänt så vi hör om Estrid vaknar, vilket hon i mina fantasier såklart inte gör, så vi kan sitta ostört, sippa på något glas eller en kopp te. Vi kanske sitter tysta bredvid varandra och läser, jag med lite kvällsfrusna fötter i hans knä. Eller så sitter vi och pratar med lågmälda röster om allt sånt som är viktigt som inte är disk, tvätt och vem som glömt vad, vem och hur.

Och fetaost. Gud vad jag ska äta fetaost. Och oliver, souvlaki, tsatsiki och massa massa frukt. Ahhh, hoppas hotellet har bra mat. Nu när vi köpt aaaalll incluuuuusive.

Oh hotellet är även ett spahotell så jag ska spa:a må ni tro. Head to toe spa:ande. Mmmmm….låt det bli 21 juli prick nu!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Att vara någons fru
Att vara någons fru
8 år sedan

Grekland är tryggt darling :* Ni kommer ha det fantastiskt bra. Allt finns där; sjukvård och polis och allt annat (bara bättre droger och större vapen, annars samma som hemma). Och ni är tre timmar bort med flyg, det är ingenting. Puss!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Att vara någons fru
8 år sedan

haha true that!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x