En frodig balkong

balkong-1
God morgon mina vänner!
Är idag inte bara en riktigt bra dag för er att ta en liten tur på vår balkong? Le grande terasse som jag i mina fantasier kallar den men som i verkligheten är en ganska så pyttig liten plats. Vi har iallafall de här betongaktiga blomlådorna och i dem växer timjan och mynta..
balkong-2

…och koriander, citronmeliss och basilika.
balkong-3Vi har fyra smultronplantor som mer växer på höjden än producerar smultron så lite oppe på dem för tillfället.
balkong-4
Denna var jag sjukt pepp på tills typ igår för såhär var det. Vi hade en tomatplanta men hann typ äta en tomat innan fiskmåsarna norpade tuti på natten. Så den stig sorglig och uppäten i ett hörn. Vintern kom och gick och så mot våren började de gro nytt och grönt så jag tänkte att yes, tomatplantan gör en comeback. Och den växte och växte och fick små klistriga blad och små duniga bollar. Men nu påstås vissa att detta inte är tomatplanta och jag kanske nu visar er världens pinsammaste bild på typ ett monster till ogräs som jag bara låtit go bananas. Vad är detta för växt!?
balkong-5
Jag och blomnamn!? Ha, vilket skämt. Så låt mig presentera ljusrosa blomma…
balkong-6
…och mörkrosa blomma.balkong-7
Och slutligen, vårt olivträd. Det började få de här små bollarna och jag jublade. Vi har miniminioliver. Men sen blev bollarna blommor och nu är jag mycket förvirrad. Vad är nu detta för små bollar här?

Det tycks som att små bollar förföljer mig och inte alls är den växt jag tror de är. Så hjälp mig, är det en tomatplanta och är det miniminioliver vi skådar denna morgon?

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Irene
7 år sedan

Grönt är skönt! Men kanske inte allt grönt… den där tomaten, det är en snärjmåra. Den behöver du inte slösa så mycket omsorg på, om jag säger så.
Olivträdet blommar först, sedan kommer oliverna. Lite som äppleträd, fast oliver då då (sa hon pedagogiskt).
Balkong är kul! Eller f’låt; le grand terasse!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
7 år sedan

Snärjmåra! Du säger det alltså!? Jaha ja, men då har jag lärt mig något nytt och fått ett projekt för helgen. expedition ta bort ogräset! =) Nu hoppas jag att det blir små oliver sen då! Jag har fått ett riktigt odlingsuppsving. Vill bara ha typ tio plantor i varje rum och äntligen få gröna fingrar!

Caroline
7 år sedan

Du kan få en tomatplanta av mig om du vill Frida!
Vi kan ha lite balkongodling tillsammans inför nästa säsong 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Caroline
7 år sedan

men jaaa! Men hur ska jag sköta den? Kommer den ge tomater i år?

Fru Sederblad
7 år sedan

Ljusrosa blomma är lika med Lyckliga Lotta eller Flitiga Lisa. Tror det är olika namn för samma blomma (läs blomma, ej ogräs). Vad gäller mörkröda blomman vet jag inte.

Puss och kram!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Fru Sederblad
7 år sedan

Ja just det! Flitiga Lisa, nu minns jag att min mormor sa att den hette det! Kram på dig

Asa
Asa
7 år sedan

Den mörkröda är en diphladenia!
Den ena eller andra tomatplantan har vi också över, men jag vet inte om den skulle överleva transporten till Sverige…..
Tycker du har fina blommor, kanske förutom den snärjmaran da……Den skulle jag nog skrotat.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Asa
7 år sedan

Den jäkla snärjmaran alltså! Jag som gick här och trodde det var en megastor tomatplanta! haha gud! Men nu har jag iallafall lärt mig något nytt! Tack för input och tack för erbjudandet att skicka tomatplanta, men ja, i detta fall får det vara tanken som räknas. =)

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x