Såhär blev det i sovrummet

sovrummet
Nu har ni redan fått se en glimt av färgen i sovrummet men jag tänkte att ett helt inlägg vore på sin plats. Och allra första ut blir ju att skriva ner färgen. Vi valde “stiffkey blue” av Farrow & ball. Här är min sida av sängen…
sovrummet resultat-2
och Davids. Detta var innan jag pyntade på sängborden.
sovrummet resultat-3
Det jag vill göra i sovrummet nu är få upp gardiner, sätta in en heltäckningsmatta, hänga upp ett vägghängt skåp, och byta till andra sängbord. Men det kommer. Man får ju ta en sak i taket. Sakta bygga upp sitt egna hem.
sovrummet resultat-4
Den här fina mässingslampan från Ellos hade vi inne på Estrids rum i lägenheten. Men nu norpade jag tillbaka den och satte den i vårt sovrum. Skimrande mässing mot den matta blå färgen blev så himla snyggt!
sovrummet resultat-5
På andra sidan finns en annan mässingslampa som jag fyndade på loppis.
sovrummet resultat-6
Att det bara är tre böcker på mitt nattduksbord är i underkant ska ni veta! =)
sovrummet resultat-7
Jag pimpade Davids sida med en monsterakvist i en vas och den fina ljusstaken i keramik.
sovrummet resultat-8
Ett doftljus på min sida och en glasskål från Ittala för mig att lägga mina dagliga smycken i.
sovrummet resultat-9
Estrid ger rummet tummen upp. “Det är så vackert” säger hon och jag går runt som en mallig tupp. Nu funderar jag även nya sänglakan när jag ser den här bilden. Kanske ljusrosa sängkläder i linne?

Idag är det torsdag och vi har vår städdag idag. Fy hundan! Men det måste ju göras. Det går inte att skippa en enda veckostädning när man bor i ett stort hus. Då tar det tre röda sekunder och sen är det kaos.

30 Responses

 1. Anita skriver:

  Ser jätte mysigt ut 😀

  • Frida G Svensson skriver:

   ja vi sover SÅ bra! Denna färg är verkligen magisk. Den liksom skiftar nyans beroende på ljuset. Helt magiskt!

 2. Så utrolig fint det ble! Jeg deler begeistringen din over den matte blå veggen og den blanke messingen! Superlekkert!! Og din vidunderlige Estrid som også synes det er vakkert! Tommel opp fra meg også! ♥︎
  Charlotte

  • Frida G Svensson skriver:

   tack fina du! vad glad jag blir över att du tar dig tiden att kommentera! Vi har det riktigt bra med nya färgen. Nu ska bara resten på plats också.

 3. Elin skriver:

  Men ååh vad snyggt!! <3

 4. Marie skriver:

  Fantastiskt snygg färg! Blev ju hur bra som helst.

 5. Sandra skriver:

  Men gud så himla fint & mysigt verkligen så fin inredning <3

  • Frida G Svensson skriver:

   tack fina du! vad glad jag blir! än är det en hel del som ska på plats men en sak i taget så bygger jag sakta upp det här hemmet.

 6. Linda skriver:

  Så mysigt och fint ni har fått det i sovrummet.
  Ha en fin dag, för mig väntar det kvälls jobb sen är det dag tid imorgon och på Lördag ska vi på bröllop.
  Kram Linda

 7. LoHe skriver:

  Ä-hä-lskar den åskmolnsblå färgen! Har på riktigt fantiserat om att måla vårt sovrum i samma, inklusive den platsbyggda garderobsväggen men vågar inte föreslå det än på några år ;-D Just med gyllene detaljer och mustiga svartvita foton. Mmmmm.

  • Frida G Svensson skriver:

   åh tack, gu vad glad jag blir! jo föreslå! säg att du vill testa och om det blir katastrof så bekostar du själv att allt målas tillbaka i ursprungsfärgen. =) kör nu! lev livet! våga testa!

 8. Irene skriver:

  Jag tycker att folk i allmänhet är lite väl mesiga när det gäller att välja färger på väggarna (sa hon som har ljusgrått…. men jag HAR haft en mörkröd matsal, ett grönt sovrum och ett gult vardagsrum när vi bodde i hus), så av mig får du jubelrop och fanfarer! Jättesnyggt!

  • Frida G Svensson skriver:

   tack fina Irene! Jag vill ju ha ljusgrått i vardagsrummet. Helt plötsligt blir det tusen gånger roligare att inreda och fota när väggfärgen är bytt.

 9. Sara skriver:

  Meeen ååh sjukt snyggt!!

 10. Så snygg färg! Djup och rik, eller hur en nu beskriver färger.
  Tror att jag har exakt samma fina mässingslampa som jag fyndade på aktion för alltför många år sedan. Den står hemma i föräldrahemmet i Skåne och vi ses bara några få veckor om året, haha. Men visst är den så himla fin?!

  • Frida G Svensson skriver:

   tack fina du! Så crazy att du har samma lampa. Menar du den med vit skärm av glas? Isåfall är jag sugen på att köpa den om du vill sälja. Vill så gärna ha dem i par.

 11. Ida skriver:

  Så utrolig lekkert! Elsker at lampene er forskjellige, men samtidig passer så godt sammen 🙂

  • Frida G Svensson skriver:

   TACK! Ja det var lite en chansning att ha dem två tillsammans men jag tyckte det blev bra, just därför att båda är mässing.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *