Möte med prästen och en dos Elvis Presley

möte med prästen-1
Vi har nu träffat vår präst som ska viga oss. Det närmar sig med stormsteg och helt plötsligt känns det som att inget är under kontroll och jag blir något stressad. Man måste visst ha ljudanläggning? Och prästen vill veta in och utsånger. Psalmer ska spikas. My god, jag andas i fyrkant och tar en sak i taget. Då brukar det funka bättre. Men bara det att kyrkan fortfarande renoveras och ingen vet om den hinner bli färdig i tid!? Kaos.

Prällen var hur fin som helst. Johnny! Vi gick igenom vigseln och vi bestämde i vilken ordning tärnorna och bestmännen ska gå. Jag och David går in tillsammans. Inget ”far som ger över bruden”-trams här inte. Jag har levt i synd med David i 10 år så nog är tiden förbi där min far ska ge över mig till en man. Och en sak är säker, ingen man äger mig och ingen man behöver lämna över mig. Jag går jämställt in med min blivande make och väljer som en fri kvinna att ta just den man till min make. Prästen höll med. Han ville veta psalmer och jag och David kliade oss lite i huvudet. ”Öhhh ja den blomstertid nu kommer är ju inte så bra i november”. För det är typ dit våra psalmkunskaper sträcker sig. Johnny hämtade psalmboken och brast ut i Elvislåtar. Tre gånger!? Vem visste att svenska psalmer har samplat Elvismelodier. Tillslut landade vi i två vackra psalmer och in och ut-låt.
möte med prästen-2
Här är jag! I min fina röströda jacka som jag berättade om här. Den är från COS. Mina guldsandaler användes nog för sista gången denna säsong.
möte med prästen-3
Men alltså jag får aldrig nog av att kela med Estrid. ”mamma, nu räcker det!” säger hon. Och så försöker jag respektera hennes kroppsliga integritet och sluta pussas men på insidan skriker jag ”jag har burit dig i min kropp, jag är besatt av dig, LÅT MIG KELA MED DIIIIIIIG”.

Nåja, en dag blir hon väl 14 år och jag är dödens död om jag ens tittar på henne.

I bröllopsväg ska jag iallafall idag maila Christian som ska spela i kyrkan och gå igenom musikvalen. Och plocka, och städa. Och smyga åt mig en miljon pussar och kramar på Estrid.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

24 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Netti Starby
6 år sedan

Åh vad kul att det närmar sig! 😀 Kramis

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Netti Starby
6 år sedan

haha ja med stormsteg!

Angelica
6 år sedan

Åh, förstår att det känns himla stressigt men vad spännande att det börjar närma sig nu! November är ju inte långt bort 😀

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Angelica
6 år sedan

ja det har varit lite mycket med husglytt, jobb, blogg, barn och bröllop, allt på en och samma gång.

Tina
Tina
6 år sedan

Förstår dig fullständigt. Jag och min man gick in i kyrkan tillsammans. Något annat var helt otänkbart. Så kul att följa er bröllopsplanering. Ha en fin dag!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Tina
6 år sedan

vi är enade i detta! håller helt med dig!

Carro
6 år sedan

Fina ni är och underbart att planera sitt bröllop! 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Carro
6 år sedan

tack! ja det är hälften underbart och hälften stressigt! =)

Marie
Marie
6 år sedan

Det lät väldigt sunt att ingen man ska lämna över dig till en annan man. Powerwoman säger jag bara 😀

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Marie
6 år sedan

ja men herregud, finns det ens något mer otidsenligt än den dumma kvinnoförnedrande traditionen?

Ama de casa
6 år sedan

Vad spännande med bröllopet!
Vi levde också i synd i 10 år innan jag fick Anders att svara ja på frierierna 😉 Fast vi gifte oss hemligt och la pengarna på en bröllopsresa istället. Snålt va? Haha!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Ama de casa
6 år sedan

vi är värre! vi har ett pyttebröllop och önskar oss pengar till bröllopsresa! dödssnåla! =)

Malin
6 år sedan

Vilken underbar sak att få planera! Grattis till er 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Malin
6 år sedan

tack fina du!

Kattis
6 år sedan

Mycket att fixa med inför ett bröllop förstår jag. Håller tummarna för att renoveringen av kyrkan blir klar i tid!☺

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Kattis
6 år sedan

haha ja det håller vi verkligen alla tummarna för! tack gulle du! <3

Sara
6 år sedan

Åh vad spännande och mysigt 😀 jag nämnligen också gifta mig i sommar. Super mysigt att läsa om andras bröllopsplaner 😀 Jätte fin outfit!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sara
6 år sedan

åh vad kul! när gifte ni er?

Elin
6 år sedan

Härliga bilder!<3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Elin
6 år sedan

<3

Linda
6 år sedan

Åh så kul 😀

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Linda
6 år sedan

haha ja verkligen!

JUNITJEJ
6 år sedan

Så roligt det är att planera bröllop! Jag vill gifta mig igen med samma man bara för att få uppleva allt igen.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  JUNITJEJ
6 år sedan

jag önskar någon annan gjorde planeringen. tycker det är sjukt jobbigt just nu. är aningens stressad!

24
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x