Vi har köpt hus! Och nu är det tredje gången gillt!

vi har köpt hus
Ja, det är sant! Vi har köpt ett hus (igen) och denna gång lämnar vi inte tillbaka det! Det har varit en fruktansvärd vecka och jag har inte kunnat sova och ätit Ben & Jerrys som om det inte fanns en morgondag! Det är tredje gången gillt, med det tredje hus vi köper och det fjärde vi besiktigar. Vi har till och med gjort en kompletterande besiktning idag med utökad koll hur det ser ut i taket och under golven och allt var paletti. Finemang med andra ord!

Det är ett DRÖMHUS! Jag kommer inte kunna hålla mig nyanserad i detta inlägg för jag bubblar över att lycka. Så om det blir skrytigt med uppradningen av allt fantastiskt så ha tålamod med mig.

Huset är på nästan 200 kvm i 1,5 plan. Tomten ligger med västläge så det är sol hela dagen och kvällen. Åh grillkvällarna vi kan ha! Huset är renoverat och färdigt att flytta in i. Köket är STORT med öppen planlösning, massa stora ljusa fönster och en jättefin entré med en stor luftig trappa. I köket finns ismaskin och två vinkylar! Fatta mängden saft jag kan koka och förvara där!? My gocdness! På ovanvåningen finns två sovrum och ett stort badrum. Det är dusch där, men på sikt vill vi fixa badrummet där nere så jag får mitt efterlängtade badkar. I trädgården är det trädäck och fina rabatter längs med staketen. Men nu det bästa, det absolut bästa. Det finns en bibliotek. Alltså fatta! Ett bibliotek, med platsbyggda bokhyllor från golv och hela vägen upp i nock. I biblioteket finns synliga takbjälkar och det är så himla fint. Där inne drömmer jag om att sätta in en kamin.

Huset ligger i Skanör, platsen jag växte upp på. Med några av landets finaste stränder med vit sand och varmt vatten. Våra bästa vänner finns där och syrran och svågern finns där. Estrid kommer förhoppningsvis gå på mitt gamla dagis. Snacka om circle of life! Vi kommer inte fixa så mycket i trädgården i år eftersom vi flyttar in i slutet av sommaren. Men nästa vår och sommar, då ska jag plantera kryddor, tomater, blommor, tulpaner, jordgubbar, smultron, äppelträd och allt annat ljuvligt.

Åh, jag vill gråta. Eller låt mig rätta mig, jag gråter. När jag skriver detta så rinner tårarna för jag är så lycklig. Vi har letat hus så länge och gått på så många nitar. Men nu är vi äntligen i hamn. Stjärnorna stod rätt och en dröm har kommit i uppfyllelse.

Låt inredningshysterin börja!!!

28 Responses

 1. Lotta skriver:

  Men ååhhhh grattis!!!! Det låter helt underbart!!! Wow, vilken dröm!!! Gråt och skratta av lycka,det får man göra huuuur mycket man vill!!!! Jag ser fram emot alla uppdateringar & alla foton 🙂 Kram

 2. Ulrika skriver:

  Underbart, vill höra mer ikväll!

 3. Elin skriver:

  Åh äntligen, jag har väntat på att det skulle bli officiellt! Stort grattis, ser framemot att få se det live (bjuder in mig själv sådär lite dräckt hihi <3)

 4. Mathilda skriver:

  Det är ju inget mindre än fantastiskt! Stort grattis till er dröm!

  • Frida G Svensson skriver:

   Tack hjärtat! Jag har nog inte riktigt fattat ännu att detta liksom verkligen händer!

 5. Petra skriver:

  grattis!!

 6. Sara skriver:

  Åh va härligt det låter! Och ett bibliotek, alltså vilken lyx 😀

  • Frida G Svensson skriver:

   Jag vet! Jag har mycket böcker, men kommer nog inte kunna fylla med än typ 10 % av utrymmet. My god! =)

 7. Linda skriver:

  Åh grattis vad underbart för er.
  Förstår att du vill sätt igång med inredning och allt möjligt.
  Lycka till med det nya huset
  Kram Linda

 8. Zara skriver:

  Men GRATTIS!!! Så härligt!! Bilder??! 💋💋💋

  • Frida G Svensson skriver:

   Tack min vän! Tyvärr finns inga bilder för huset har aldrig varit ute på marknaden. Mäklaren ringde direkt till oss.

 9. Angelica skriver:

  Åh, så härligt! Stort, stort grattis-o säger d igen… Vilket wawawooom-år du har!! Så roligt d ska följa flytt o inredning!!

  • Frida G Svensson skriver:

   haha ja detta år är bananas! Det ska bli superskoj att ha med er alla på resan! Att ni får följa med hela vägen!

 10. Ulla Wolter skriver:

  Jättestort grattis till er! Så jätteroligt, och härnere känner du ju redan till allt. Är nyfiken på adressen!kram👍👍❤🏠🏠🏡🏡

  • Frida G Svensson skriver:

   Tack! Ja det är hemtamt där nere. Och nu när paula också är där så känns det såklart extra roligt.

 11. Ida skriver:

  Åh stort Grattis till huset

 12. B I skriver:

  Åh!!!
  Stort Grattis och lycka till! Skitkul!!

 13. Irene skriver:

  Så himla roligt – grattis! Och livet är ju så mycket bättre med ett bibliotek 🙂

 14. Anna skriver:

  Åååh, hurra, grattis! Så underbart! Jag förstår precis din lycka, vi har just köpt en större lägenhet så jag är i samma lycko- och förväntanssnurr. Åh, det blir väl inredning på bloggen? Din glamourösa stil, nytt och nött och dina snygga bilder, det blir underbart!

  • Frida G Svensson skriver:

   Tack! Och grattis till er! Gud vad skoj att du också går i flytta-inreda-bygga-bo-tankar! Klart det blir inredning. Hur mycket som helst! Tack för en fin kommentar, hoppas att jag kan leverera fint, bra och inspirerande. Kram på dig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *