Sesamkakor – recept

sesamkakor-1

När energin tryter älskar jag att knapra i mig en liten sesamkaka. Och det är såååå enkelt att göra. Här är det alltid samma visa. Vi köper sesamfrön till någon rätt och så använder vi pyttelite och sen har man mängder av frön kvar. På det här sättet blir det använt och uppätet i tid. sesamkakor-2

Först behöver du en bra hjälpreda! =) <3sesamkakor-3

Du blandar 2 dl sesamfrön med cirka 1 dl kokosflingor. Smält  4 msk honung och cirka 2,5 msk socker i en stekpanna och blanda ner din frö/kokosblandning. Jag tar också i en nypa salt för att ge det hela lite skjuts. Det ska bli lite gyllenbrun och rostat, då är det klart. Det tar inte många minuter. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Låt svalna och skär sedan lagom bitar som du förvarar i en burk. Sådär, kvällssnack klart på under 15 minuter! sesamkakor-4

No Responses

 1. Svar: Hej Frida! Vad kul att du gjorde det 🙂 Vet du vad, det gör jag – väldigt ofta, visst drömmer vi om att vinna pengar eller något sådant. Kanske inte så mycket för att kunna ha superlyxiga saker eller ett jättehus men för att kunna känna sig ekonomiskt oberoende, jobba med vad man vill och unna sig något när man vill utan att det ger en lite ångest och man känner att man måste bortprioritera något annat när man tex. valde att äta middag ute en kväll. Jag skulle vilja bygga en bastu och ett växthus, lägga in ett annat golv osv men… vi mår ju bra och klarar oss utan allt det där, men visst vill vi. Ibland jättemycket. Det är nog naturligt och helt okej att känna så, så länge man också kan känna att man vet att det inte Behövs, att man vad som egentligen gör en lycklig, på riktigt, och att om man sparar och gör lite i taget kanske man är där en dag, i sitt fina hus med trägolv och bastu. Man får ha tålamod bara 🙂

  • Frida G Svensson skriver:

   men åh så fint och bra svar! du har ju så rätt så rätt! det ska bli härligt att följa din blogg! kram på dig

 2. ISA skriver:

  sånna där brukar vara beroendeframkallande goda <3

 3. Ida skriver:

  De här ska jag prova! Har alla ingredienser hemma i lådan =)

 4. Jessica skriver:

  Åh perfekta grejen att mätta sötsuget med! Köper ofta de som finns i affären, men jag borde ju prova att göra egna istället! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *