Mina tips för att få vardagen att fungera

juicekliniken malmö-3
Hur hinner du allt? Orkar du verkligen med allt? Har du inte tagit dig an för mycket?

De frågorna får jag ibland och svaret är väl att jag inte hinner allt, att jag inte orkar allt och att jag stundtals tagit mig in för mycket. Men det är ok för mig därför att jag dels inte har så högra krav på mig själv och dels aldrig varit så lycklig och tillfreds som jag är just nu. När vi bodde i Stockholm under studieåren var mitt liv så tomt och innehållslöst. Jag hade inte särskilt många vänner, ett trist liv där varje dag var den andra lik och jag fick varken utlopp för kreativitet eller samhällsengagemang. Det får jag nu och det känns som jag lever mitt drömliv. När man lever sitt drömliv får man också otroligt mycket energi, och det är den som för mig framåt. Men jag har ändå några trick för att få min vardag att fungera.
louisiana 2016-19

1. Sänk kraven (börjar jag bli tjatig!?)
Det är KAOS hemma hos oss nu. Alltså hela kökets innehåll står på diskbänken, det luktar äckligt och bananflugorna har kommit på besök. Men det gör ingenting. Vi har haft en allmänt kaosig vecka med vabb, sömnbrist, långa arbetsdagar och PMS (för min del då obvi) och jag har prioriterat att få sova. Hade jag däremot inte haft mina sänkta krav på mig själv hade jag stått där kl 12 på natten och diskat och fixat, och idag vaknat upp till än ännu sämre dag. Har jag nämnt att vi behöver byta lakan sen veckor tillbaka? Tvättberget närmar sig någon form av rekord i höjd. Snart blir mitt hår resistent mot torrschampoo för jag har verkligen inte hunnit tvätta håret på hmmm ja ett tag. Men jag mår inte dåligt för detta, för jag har inte så höga krav. Jag lever efter good enough.

2. Kalender, kalender, kalender
ALLT skrivs in i min kalender på telefonen. Den delar jag med David så vi kan se varandras scheman. Mycket bra och förenklar verkligen vårt liv.

3. Veckoplanering
Tack vare min nitiskt planerade telefonkalender kan jag också få en övergripande bild och därmed göra veckoschema. Varje vecka gör jag ett schema på vad som ska göras och när det ska göras. Ibland räcker det att göra det mentalt och ibland skriver jag ner det. Varje vecka veckohandlar vi så vi slipper lägga tid på det mitt i veckan och sådär panikhandla för att man inte har middag hemma.

4. Upptränad eller medfödd effektivitet?
Sen är jag som person SJUKT effektiv. Jag kan riva undan saker i ett enormt högt tempo. Jag prioriterar att det blir klart snarare än att det blir perfekt. Det märker ni säkert här i bloggen där det smugit sig in stavfel lite här och där. Men jag har även tränat upp min effektivitet. Jag jobbar i fokuserade pass och inte så länge med varje pass. Jag tappar lätt koncentrationen så jag försöker jobba kort och intensivt. Jag gör även andra saker för att effektivisera, typ lägger fram morgondagens outfit så den är klar och planerar in när jag ska tvätta och styla håret så det blir gjort en kväll mitt i veckan. Bloggens planering är minutiös och ligger i ett schema på nätet där varje inlägg är lagt på en dag, markerat med en färg för dess kategori och svartmarkerad om den är klar och schemalagd för publicering.

5. Jag gör det jag älskar
Det är lätt att göra en miljon saker när man älskar det. Ibland blir det too much och då checkar jag ut, går och lägger mig klockan 20 med Netflix och en burk Ben & Jerry (och David har tillträdesförbud i någon timme) men jag blir aldrig deprimerad, sönderstressad eller sjuk av det jag gör. Istället pyr jag av energi och glädje på morgonen, jag ÄLSKAR att titta på mitt fullpackade veckoschema och jag känner mig energisk, lycklig och meningsfull.
outfit4

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x