Tankar om att vara husägare

tankar om vara husägare
Nu har jag varit husägare i lite mer än en vecka. Och ja, det är överväldigande. Stundtals är jag over the moon och andra stunder skräckslagen. Hur ska vi klara av detta liksom? Jag tittar ut i trädgården och är som ett levande frågetecken. Vad ska man egentligen göra nu på hösten? En annan sak som jag verkligen behöver jobba med är att chilla lite. När något går fel kan jag få panik och bara ”nu är allt kööööööört” och så är det 10 minuter full hysteri och jag ringer runt till typ alla utom möjligen 112. Senast var det vår kyl. Igår bara dog den. När jag lugnat ner mig något insåg jag att vi ju har två vinkylar och de fick husera smör, pålägg, mjölk och grönsaker. Sen idag funkade kylen igen. Det är något vajsing med elen.

Ibland slocknar belysningen i köket och nu så slickande kylen. Sen går det att slå på elen efter en stund igen och då lyser lamporna igen. Imorgon kommer äntligen en elektriker hit men jag ska inte sticka under stol med att jag nojjar över att detta kommer bli en dyr affär.

Men jag antar att det är såhär det är att ha hus. Saker och ting måste fixas hela tiden. Det går sönder, blir fel, hantverkare måste komma och det inträffar små minikriser på regelbunden basis. Väldigt dåligt för någon som bara vill ha det chill och att allt ska funka.

Dock märker jag att för var sak som kommer på plats, och för var låda som packas upp så känns det mer som mitt hem. Jag får uppdatera er om läget med elen så fort jag vet mer.

Under tiden får ni gärna berätta lite mer för en nybörjare hur man ska hantera en trädgård i september. Något som ska underhållas, ska lökar planteras, vad ska jag göra med träden osv?

Vi hörs mina fina vänner!

Kram!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

13 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Fru Sederblad
6 år sedan

Klipp ner vissna blommor och chilla. Till nästa år vet du vad/om det behövs planteras något 💗.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Fru Sederblad
6 år sedan

haha älskar denna approach! <3

Irene
6 år sedan

…och som tillägg till Fru Sederblad så säger jag ”peta ner några tulpanlökar”. Man kan aldrig ha för många. More is more. Sen kan du chilla.

Hoppas det är något okomplicerat (och billigt!) med elen.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
6 år sedan

ah så de ska ner nu?

Lina
6 år sedan

September är en skön månad att ha hus i tycker jag. Då är det egentligen bara att luta sig tillbaka och ta hand om allt gott trädgården producerat. Och för den som inte har något ätbart som växer så är det också en lugn tid. Bara liten risk för frost så du kan vara lugn med eventuella lökar som ska grävas upp. Om du har träd som ska beskäras så kan det vara bra att göra det nu, men det beror ju på vad du har för träd så klart.
Annars tänker jag att september är en bra tid att planera för vinterförvaringen. Eller plantera lite fina höstblommor i någon blomlåda/kruka som typ ljung eller prydnadskål.

Elen låter jobbigt. Hoppas det löser sig till det billigare.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Lina
6 år sedan

åh det lät ju härligt att vi är i den sköna trädgårdsmånaden. Jag har äppelträd, ska de beskäras nu?

Anette
Anette
6 år sedan

Rekommenderar boken ”Latmansträdgård”
Gör inget alls. Vänta och se vad som kommer nästa år. Plantera lite tulpaner, drick te och köp ett nr av Allt om trädgård. Kramis.
Pat….advokatdagarn. Hotellet är bokat…

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anette
6 år sedan

ok måste köpa! jag ska inte till advokatdagarna i år. Orkar inte en enda resa till sthlm utöver de jag redan ska göra. 🙁

Anette
Anette
Reply to  Frida G Svensson
6 år sedan

😭😭😭 jag kommer att saaaaakna dig.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anette
6 år sedan

vadå sakna mig?

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Frida G Svensson
6 år sedan

jaha nu fattade jag! =)

Jenny
6 år sedan

Hej,

ja, ta det lugnt första året och se vad trädgården bjuder på (lyssna på den som har en balkong på en kvadrat typ ;)). Och förkovra dig genom att läsa trädgårdsböcker! En liten trädgårdskalender som denna kanske också hjälper: https://www.blomsterlandet.se/Tips-och-artiklar/Tips-och-artiklar/Tradgardskalender/

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Jenny
6 år sedan

åh tack! älskar tipset med trädgårdskalendern! toppen ju! Kram!

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x