Sätt ugnen på 175 grader och smörj två formar och bröa dem med lite rågmjöl.
Ni villa ha mitt bästa brödrecept (tack A) och fler bilder och inlägg på bakrecept (tack S). Er önskan är min lag och här kommer ett recept på en snabbt, smaskigt, saftigt och superenkelt bröd. Ett bikarbonatsbröd med filmjölk och ingefära. Receptet kommer från tidningen BAKA.
INGREDIENSER (2 bröd)
1 l filmjölk
2 dl sirap
2,5 dl grovt rågmjöl
2 dl vetemjöl special
1,5 dl grahamsmjöl
2,5 dl linfrön (i originalreceptet har de använt vetegroddar)
1,5 dl havrekross
4,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk salt
1 msk mald ingefära
havegryn att strö på toppen
Blanda ihop alla ingredienser till en lös deg och fördela sedan degen i formarna. Strö havregryn på toppen.
Grädda bröden mitt i ugnen i cirka 1,5 timme. Lägg ett bakplåtspapper över bröden mot slutet om de ser ut att bli för mörka. (Men tänk på att pga sirapen så blir de väldigt mörka i färgen utan att för den delen vara brända).
Mycket gott att servera med en syrlig marmelad och lite starkare ost! Och en kopp starkt te! Mums!
Ingefärsbröd – Bästa bikarbonatsbrödet ever
Du kanske också gillar...
En utflykt på Österlen, med många nya pärlor
Igår åkte hela familjen på utflykt på Österlen. Vi hittade massa nya pärlor som jag inte besökt innan. Du vet ju hur mycket jag älskar att åka på utflykt, men igår i 30 graders värme, var det väldigt svettigt. Hallelujah för AC i bilen säger jag! Vi började vår tur på Österlenkryddor. Där köpte vi … Continued
Fakta ni kanske inte visste om mig
– Jag läser böcker jättesnabbt. Ibland för snabbt och kan lätt hoppa över flera meningar åt gången om jag inte är koncentrerad. – På tal om koncentration så har jag svårt med den. Jag har aldrig kunnat göra en sak i taget. Tittar vi på film måste jag surfa, lyssnar jag på en föreläsning måste … Continued
Fridas nyårskrönika
En viktig sak för mig är att sammanfatta det gångna året. Det är fint att få svart på vitt lite av facit på hur livet var under ett år. 2017 var, som jag tjatat lite väl om på sistone, ett framgångsrik och innehållsrikt år. Juristjobbet förlöp som vanligt medan bloggen ökade i sakta mak. Bloggen … Continued
Nya naglar hos Elin på StudioB
Igår fick jag nya naglar hos Elin på Studio B på lunchen. Det är en underbar stund att få sitta ned, bli ompysslad och snickesnacka med fina Elin. Jag känner att jag äntligen hittat rätt nagelställe. innan har jag gått på lite olika men inte varit helt nöjd. Elin har tänkt på varje liten detalj. … Continued
Blev jag advokat?
Klockan 14.00 idag ringde jag till Advokatsamfundet. År av arbete, obligatoriska kurser, prov och muntlig examen är tillända. Varje advokat som arbetat med mig har under de senaste månaderna yttrat sig över min lämpligt. Idag var dagen jag äntligen med darrig röst fick ringa till samfundet. ”Jag har det stora nöjet att meddela att du … Continued
Tillbaka från Stockholm och frågestund
Hej svejs! Nu är jag tillbaka från Stockholm och jag har såklart massor att berätta. Men det får bli senare för nu har jag en bebis att gosa med, en miljon pussattacker att utdela och ett antal blöta bebiskyssar att mottaga. Sen ska jag dricka en kopp kaffe och bläddra i den nya Damernas värld. … Continued
Så himla smart att ha ingefära i brödet. Det har jag aldrig testat men älskar ingefära så detta ska jag prova!!!