En torsdagmorgon med hopp om livet

de första dagarna-1
God morgon! Internet fungerar någorlunda och jag har fått livet tillbaka! Estrid kan kolla Bolibompa och jag kan dricka mitt morgonkaffe i lugn och ro här framför bloggen. Lägenheten är äntligen färdigstädad och ikväll kommer David hem i vanlig tid. Vi har alltså inte ens sett varandra sen vi flyttade. Han smiter på morgonen innan jag och Estrid vaknar och jag hinner somna på kvällen innan han kommer hem. Utter chaos!

För att göra flytten speciell för Estrid köpte jag något hon önskat sig länge länge. En docka! Åh vad hon har pratat om en docka. Så hon fick en docka. Jag kommer aldrig glömma ögonblicket när hon öppnade den och skrek av förtjusning. Men mormor trumfade mig. Hon kom nämligen och överraskade med min gamla dockvagn. Det var utan tvekan Estrids bästa dag i livet. Hon nattar och kör runt, myser och kramar, bär och stoppar om. <3 Och tänk att min gamla dockvagn kan leva vidare så!
de första dagarna-2
Jag har hunnit inspektera trädgården lite. Vi har två äppelträd! Nu undrar jag hur man vet att äpplena är mogna?
de första dagarna-3
Vi har också ett litet toolshed. Vad ska man kalla det för på svenska, verktygshus? Där ska jag försöka öppna upp lite och göra det ljusare (fotovänligt) och spika upp spik så vi kan hänga upp våra verktyg. Och alla mina krukor ska förvaras där. Det kommer bli fint!
de första dagarna-4
Vi har den här blomman, men jag har inte en aning om vad det är. Vet du?
de första dagarna-5
Små kart bara 🙁 Det gör ingen äppelpaj!
de första dagarna-6
Det här är bilden som berättar varför man köper hus. Man bara öppnar upp och det är fritt för Estrid att springa in och ut och runt runt runt.
de första dagarna-7
Vi börjar bli redo att bjuda på middagar för allt vin är instoppad i vinkylarna och är redo för fest och galej!
de första dagarna-8
När solen går ner blir vårt kök gyllene gult. Då äter vi en kvällsmacka och dricker lite juice. Ungefär det här har jag hunnit med de senaste dagarna. Men ikväll kommer David hem i vanlig tid och vi kan äta middag tillsammans. Jag ska överraska med en äppelpaj (för jag har hittat formen yej!) och livets guldkant är att jag nu äntligen lokaliserat både kaffebryggare, filter och kaffet och nu kan jag äntligen dricka kaffe. Tre dagar utan kaffe, ni förstår väl varför livet var nattsvart innan!

Estrid är fullt upptagen med barnprogram så jag ska passa på att tömma ett par sopsäckar med kläder, vika, hänga upp och plocka in i skåpen. Ja, det börjar arta sig!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

15 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Sofia
6 år sedan

När äpplen lätt släpper från trädet (du behöver inte anstränga dig för att få ”av” dem från trädet), eller när de släppt och ligger på marken då är de klara. Så tänker jag i alla fall 🙂
Vad roligt med hus. All lycka 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sofia
6 år sedan

Jag älskar att ha er bloggläsare för ni vet bannemej allt! =) Tack för hjälpen! Ska genast gå ut och känna på äpplena.

Irene
6 år sedan

Håller med Sofia, när äpplena släpper lätt är de klara. Och den lila blommande växten, det är en klematis.

Just det där, kontakten mellan ute/inne, det är det bästa med att bo i hus. Lycka till!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
6 år sedan

Åh klematis! Då vet jag, tack! Den är fin tycker jag.

mickandialog
6 år sedan

Redskapsbod, tror jag att det kallas. Eller som i Emil, snickarboa. Estrid kan tälja trägubbar där sedan, hihih. EEEESTRIIIID.
Fin dockvagn, och underbart att följa om nya huset.
kramis

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  mickandialog
6 år sedan

Men ja såklart, redskapsbod, eller något så enkelt som förråd. Jag fick hjärnsläpp. Haha, jag ibland låter det verkligen EEEEESTRIIIIID här hemma! =)

Frugan E
6 år sedan

Mysigt med trädgård!! Minns när vi köpte och gick från att bo i lägenhet, det var sån frihet alltså.
Ni kommer ju få det underbart! <3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Frugan E
6 år sedan

Tack fina du! Ja, det är ljuvligt med trädgården.

Ingela
Ingela
6 år sedan

Underbart med trädgård. 😍
Tyvärr är det en riktigt dålig äppleår, äpplepaj blir det nog inte till. ☹
En väldigt vacker blommande klematis har du alla fall. 🙄

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Ingela
6 år sedan

Tack för hjälpen! Då ska jag inte känna mig ledsen över bristen på mina äpplen. Vad beror det på att det blir ett dåligt äppelår? Åh klematis! Då vet jag det! Och den är riktigt fin tycker jag.

Åsa
Åsa
6 år sedan

Hos oss på landet säger vi förråd… Och blomman är en klematis. Det mommer bli så bra hela familjen 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Åsa
6 år sedan

haha ja men såklart, förråd. Jag som fick hjärnsläpp. =) Tack för hjälpen fina du!

Maja
Maja
6 år sedan

Du har en Clematis Jackmanni. Grattis!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Maja
6 år sedan

Ah tack! Visst är den fin?

Anette
Anette
6 år sedan

Här går det lilla huset under namnet: boden alt. ”boa” om det är en dialektdag….

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x