Veckonytt #130

På grund av hackningsbesvären uteblev förra veckans veckonytt. Men nu är ordningen återställd. Jag njuter av att vara ledig även denna dag. Imorgon är det tillbaka till verkligheten som gäller och jag har en mycket hektisk vecka framför mig. Men sen vips blir det lite ledigt igen i och med valborg och första maj. Och därefter jobbar jag några veckor innan det är dags för en vecka på Kreta. Njutningens tid är verkligen här. Men nog om det, över till veckans veckonytt.

Kvinnor som hjälper kvinnor blir mer framgångsrika. En studie på Harvard har visat att kvinnor som hade kvinnliga nätverk runt omkring sig var mer benägna att inneha högre positioner och högre löner. Japp, systerskapet är livsviktigt!

Den här hårnyheten från My haircare väckte verkligen min nyfikenhet. Det är olika slags schampon som förhöjer hårets färg medan du tvättar det och finns i flera olika nyanser och färger. Du kan också få en mer pastellig färg, källära nyans eller varmare nyans. Spännande!

7 oromantiska tecken på att du har hittat den rätta. Ja, jag tror faktiskt att detta är helt rätt. Det handlar om den där självklarheten som infinner sig när man lever i en riktigt bra och trygg relation.

England har nu beslutat att införa gratis mensskydd till alla skolungdomar. En fantastisk nyhet! När jag var kommunpolitiker i Malmö försökte jag motionera om detsamma i Malmö men fick den gången inte med mig partiet på tåget. Och jag vet att vi i Sverige har att det finns hos skolsköterskan. Men då gäller det att skolsköterskan är på plats. Det kan också finnas skam förknippat med att inte ha råd med mensskydd och att man inte vågar gå till skolsköterskan hela tiden. I Sverige går man dit om man behöver en binda liksom. Inte om man behöver 1,5 paket för hela mansperioden.

Hur underbart är inte detta fat från By on? Jag är inte svår på att införskaffa ett gäng. Det kommer verkligen göra dukningen lite extra speciell.

Vid 33 år börjar kvinnor bli som sin mamma. Jag har med andra ord ett år kvar! Skämt å sido, jag kan verkligen se hur jag blir mer och mer som min mamma. Jag har alltid trott att jag är en extrovert person tills för några år sedan. Jag började förstå att jag inte alls var det utan snarare väldigt introvert. Jag sökte tystnad och ensamhet för att ladda batterierna. Det har jag från min mor. Så även min förkärlek för melodikrysset, böcker och korsord.

Min drömmigaste kruka!

Åh detta måste vara den finaste vattenkokare jag någonsin sett! <3

Om du ska unna dig ett enda plagg denna vecka låt det bli denna sagolika klänning från Ellos. Storlekarna går upp till 52 och den är verkligen så vacker. Det är en perfekt valborgsklänning!

Peg Parnevik skriver fint och modigt om kroppen. ”Jag har spenderat alldeles för mycket tid på att svälta mig själv”

Nu går vi ut och njuter av denna måndag! Solen ska lysa, jag har dahlior att avhärda, en till rabatt att gräva och kanske ska jag våga mig på en joggingrunda igen. Häng med mig under dagen på mina stories vet jag!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x