Veckonytt #138

Här sitter jag i soffan efter en förjäkla lång arbetsdag. Över tio timmar, varav åtta spenderades i en varm kvav rättegångssal. Jag är som en urvriden disktrasa. Jag vill bara ligga på soffan, hälla i mig Loka crush och äta en miljon chips. Den här fina solfjädern från Lagerhaus hade ju varit perfekt denna dag. Något mycket diva att gå runt med en solfjäder. Sverigematchen är på G, David har lovat kaffe och något litet kvällssnacks och jag räknar ner till semestern. Varje år säger jag att jag ”aldrig behövt semester så mycket som i år” och jag säger det igen. Omöjligt att jag varit i sådant här behov tidigare!

Byxdressperfektion till en mycket billig peng! Me like!

Jag vill faktiskt skryta lite här med att vi har en hel del av de fina normkritiska och feministiska barnböckerna. Men en vi inte har är den här, Bara rumpor. Den såg så himla söt och fin ut. Den ska jag definitivt köpa till Estrid i sommarlovspresent.

Min inre unna-min-själ-allt-diva vet för tillfället inga begränsningar. Vill hemmaspaa, klä mig i vackra plagg, smörja mig med lyx och träna i trendiga träningskläder. Har ett enormt inre behov av att ta hand om mig själv för tillfället. Den här hår och hårbottenmasken från Elemis är lyx lyx lyx och den inre divan skriker efter den! Min hårbotten är faktiskt kaos för tillfället. Torr och kliig.

Systrarna Fahrman har lanserat en badklädeskollektion, Seaquelle, och det är riktigt snygga grejor. Och det kunde ha blivit SÅÅÅÅ bra. Men nä. Storlekarna går bara upp till L och jag suckar uppgivet. NÄR ska folk fatta att kvinnor av alla storlekar kan och vill shoppa? NÄR ska företag fatta att plussize-kvinnor är svältfödda på snyggt mode och kan betala en dyr peng för rätt plagg i rätt storlek. NÄR ska företag fatta att det är ute att exkludera. Det blir faktiskt en stor tummen ner för det. Det lät så bra, men blev platt fall.

Det finns så mycket fint att säga om Denise Rudberg. Som om hennes nya bok. Feministisk, banbrytande, spännande och en rejäl dos kvinnohistoria. Hela hon är en så fin feministiskt förebild. Älskar delen i intervjun när hon pratar om frieriet till sin man. Och som hennes bästis Katarina Wennstam sa ”det här är sista fundamentet, hur jämställda vi än är så ska vi ändå sitta där och vänta”. Älsk på dessa kvinnor och läs intervjun om Denises nya bok!

Nu ska du få lite Frida-historia. Jag gick i samma klass som Charlotte Rey. Hon startade designerduo tillsammans med Duncan Campell. Duncan i sin tur är tillsammans men mannen på bilden, Luke Edward Hall. Hall har nu lanserat en kollektion tillsammans med svenskt tenn. Gud vilka powermänniskor de här tre är! Halls kollektion är verkligen magisk och farligt habegärlig. Stort tips att spana in hans grejor!

Efter att Alabama röstade igenom stenhårda, vidriga och djupt omänskliga regler kring abort. (Det ska helt enkelt inte förekomma) Nu har kvinnor börjat berätta sin aborthistoria under hashtaggen #youknow me som startades av skådespelerskan Busy Philipps. Modigt och SÅÅÅÅÅ viktigt. Vi ska alltid äga rätten över våra kroppar och aldrig skämmas över de val vi väljer att göra.

Även svenska kända kvinnor har delat sina abortberättelser. Kvinnor, I salute you och ert mod!

Sist ut i detta veckonytt är ett äkta feministiskt vrål. Ljuvliga Ellen Bergström, som så modigt delat med sig om våld i en tidigare relation och alkoholmissbruk, väljer nu att ta upp frågan om att kommentera varandras kroppar. Det är nog nu. Det ska inte kommenteras. PUNKT! Läs och följ henne sedan på insta. Hon är så modig där!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Lena
Lena
4 år sedan

Väntar alltid med spänning på dina vecknytt. Du tar upp både högt och lågt, så himla bra!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x