Jämförelsesjukan

Idag ska vi prata om jämförelsesjukan. Den som kan slå till när som helst. Förrädisk är den! Den kommer helst på sommaren och julen tror jag. Det är så allas perfekta liv glider förbi våra flöden och blir ett enda stor finger mot ditt misslyckade liv. Alla andra har perfekta trädgårdar, lyckas med all odling, har idylliska dagar med sina barn och är perfekta föräldrar. De har städat hem alltid, deras barn leker alltid ute och är ointresserade av iPad och tv. De lagar underbara middagar och luncher varje dag och de kommer iväg i tid till varje utflykt. De är vackra, smala, lyckliga, bråkar aldrig med sina män, och har alltid släta ben.

Men är det verkligen så?

Nej, såklart inte. Rent intellektuellt så vet vi ju det. Att folk bara visar sina guldkorn på sociala medier. Men varenda guldkorn flyter ihop till en enda stor massa av perfektion. Därför måste du ta eget ansvar över ditt sociala medier-användande. Om du inte kan värja ditt mot destruktiva tankar vid mötet av vissa konton eller bilder så sluta följ de kontona. varför hålla på med självplågeri? Eller så kan du göra som jag gör. Jag tittar på perfektionen, men håller en viss distans, tar det med en nya salt.

Och när jämförelsesjukan slår till tar jag alltid till samma medicin. Jag fokuserar stenhårt, ihärdigt, oavbrutet och intensivt på allt det jag har istället för allt det jag inte har. Ibland räcker det att göra det i huvudet, ibland sitter jag och David och pratar om allt vi är tacksamma för och ibland gör jag en hederlig lista. Testa! Tro mig, du kommer känna dig rik istället för fattig, givmild istället för missunnsam och nöjd istället för missnöjd.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x