Frågestund om du frågar Elsa Billgrens läsare

Elsa Billgren bad sina läsare att skriva sina önskerubriker till henne. De är finurliga hennes läsare! Jag skrev upp en del frågor som jag tyckte var extra roliga och tänker nu helt sonika sno dem och svara på dem själv.

De vackraste ord jag vet.
Poppel, prokrastinera, på sannolika skäl misstänkt, promemoria, pralin (så sjukt, alla orden börjar på P!!!!).

Saker som jag tycker är fult som andra tycker är fint.
Shabby chic, extremt välmålade ögonbryn, stringtrosor, botoxpanna och fillerfyllda läppar, Carolina Gynnings konst.

Saker som jag tycker är fint som andra tycker är fult.
Rött hår, fräknar, glugg mellan tänderna, sorgsen konst, päls.

En perfekt sommardag.
En löprunda på morgonen och sen åker jag iväg ensam till Kallbadhuset i Malmö. Där är jag sedan hela dagen i tysthet och stillhet. På eftermiddagen får jag en helkroppsmassage och ansiktsbehandling, jag kommer hem till middagen och äter grillad fisk med nypotatis och goda grönsaker. Sen tittar vi på en film tillsammans fast det är helt ok för min familj om jag vill slötitta på instagram under tiden. Sen nattar jag Estrid (det går givetvis snabbt och smärtfritt) och sen tittar jag och David på en lättsam actionkomedi. David ERBJUDER FRIVILLIGT sedan att massera mina fötter. Jag somnar tidigt och är ovanligt harmonisk. Typ så.

mina favoritfilmer.
Jag är inte mycket för att titta på film. Den pågår så länge och jag är rädd för att den ska vara ångestfull och jobbig. Men det finns några filmer som jag älskar och det är Moulin rogue, the holiday och love actually. Yes, I’m a sucker för romcoms. Men Moulin rogue är min bästa bästa bästa film genom tiderna.

när jag är ledsen lyssnar jag helst på.
Jag är lite skadad av mitt arbete så jag undviker allt som får mig att känna mig ledsen, nedstämd, sorgsen, rörd osv. Därför lyssnar jag aldrig på musik. För ett tu tre slås en vemodig sträng an på en gitarr och jag känner KÄNSLOR. Jag lyssnar bara på min joggingplaylist (playlist för episk workout) och den är livet.

när jag är glad lyssnar jag helst på.
Jag lyssnar på studio ett. Det är tryggt och bra det.

om jag var skådespelerska hade jag sagt ja till dessa roller.
Detta kanske du inte vet om mig, men jag valde mellan att söka teaterhögskolan och juristprogrammet. Jag har en inre Meryl Streep inom mig må ni tro. Och alla roller hon gjort hade jag velat göra! Jag hade gärna spelat rollen som Virginia Wolf i filmen timmarna, den kvinnliga Jamie Bond, och rollen som Claire i outlander så att jag alltid fick kyssa Jamie.

saker i mitt hem jag skäms över.
Inte över ett endaste dugg! Jag och David har gått från att bo i en sunkig lägenhet i hemska Rågsved i Stockholm där allt vi ägde var en madrass och en tv, till att idag bo i våra drömmars hus. Allt här är inte modernt, renoverat, tipptopp, perfekt stylat och heyfadderullan men det är vårt hem. Här älskar vi varandra, lever som en familj, kämpar på med det som kallas livet och gör vårt bästa. Och jag kommer aldrig aldrig aldrig skämmas över vårt hem. (men sen kanske jag skäms när här är mycket stökigt om vi får besök, men det är en annan diskussion det).

i mitt smyckeskrin.
Där finns det mer än hos vissa men långt mindre än jag hade önskat. Jag är en riktig sucker för bombastiska statementsmycken och är en riktig skata som dras till prick allt som glittrar!

saker jag önskar jag visste när jag var 20.
Du kommer en dag älska att träna och göra det på rätt sätt. Du kommer träffa en snäll kille. Alltså på riktigt snäll. Du kommer sluta banta. Du kommer klara dig bra. Du kommer komma in på juristprogrammet och framförallt, betygen spelar ingen roll det kommer gå jättebra för dig. Det kommer också gå jättebra för David. Oroa dig inte för pengar och hans frilansande. Ni kommer lösa det varje månad.

tv-program jag önskar jag kunde vara med i och tv-program jag önskar jag aldrig skulle vara med i.
Önskeprogram är: agenda, the real housewives of vad som helst, en tv-serie där man får följa mig och min pappa på resor, och på spåret med min mamma (aka Mrs Google).
Anti-önskeprogram: paradise hotel och liknande, uppdrag granskning (huva då har man ju gjort sådär sjukt mycket blä-hiskeligt-nu-är-det-kris-fel) och program där man ska data någon.

Sådär, nu vet du lite mer om mig! Något som chockar, roar eller upprör dig? Håller du med om något eller om prick ingenting alls? Tell me!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Elin
Elin
4 år sedan

Men vad betyder de fina orden på P? Jag blev så nyfiken för de låter så himla vackra!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x