En bokklubb som är still going strong

bokklubb-1
Ibland får jag frågor om den bokklubben jag är med i. Vilka är vi och hur kom vi till. Och faktiskt, det är en rätt ljuvlig historia. Jag ville ha en bokklubb. Så himla himla gärna. Sen föll det sig som så att Sydsvenskan hade en lässatsning och uppmuntrade folk att starta bokklubbar. Jag skrev till mina vänner på Facebook och två (!) var intresserade. Mina sisters from another mister, Sara och Emelie. Vi tre träffas ju ändå mest hela tiden och gaggar, det kändes som att det behövdes något mer. Killar. Men inga killar bland mina vänner var intresserade. Därför gjorde jag vad var sensibel kvinna gör i en sådan situation. Man sätter ut en kontaktannons i tidningen. Sydsvenskan hjälpte mig att hitta män och det blev tre kandidater som fulländade vår bokcirkel. Johan, Micke och Simon. Vi har träffats i snart 1,5 år, ända sedan november 2014, drygt en gång i månaden. Val av bok går runt och så kommer dem som kan. Vi har träffats genom breakups och nya partners, genom graviditeter och efter förlossningar, vi har (läs jag) har gråtit en skvätt och vi har delat personliga berättelser. Vi är en brokig samling, på många sätt mycket olika varandra, och det gör bokklubben så speciell.
bokklubb-2
Vi träffas en vardagskväll mitt i veckan, på vårt ställe, en källarrestaurang på Gamla Väster, med namnet Basement. Vi dricker vin och äter mat, och pratar oftast bara en liten stund om själva boken. Sen broderas det alltid ut. Vi pratar om livet, aktuella händelser, tankar, känslor och för varje gång får man en ny pusselbit om sin bokklubbsvän. Tänk vad en liten hederlig kontaktannons kan göra!
bokklubb-3

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Caroline Vass
8 år sedan

Men alltså vilken historia! Jag har också en bokklubb, men bara tjejer 🙂 Hur väljer ni böcker??

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Caroline Vass
8 år sedan

vi låter ”stafettpinnen” gå runt och sen är det helt fritt val. De enda regler vi har är att boken ska finnas som pocket, så den inte blir så dyr. Att den ska vara på svenska, och att den inte ska vara helt sjukt lång för då hinner man inte läsa den. Hur gör ni?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x