Sänk kraven och bli en bättre förälder

bättre förälder-1
Få saker är så fyllt med krav, måsten och borde som föräldraskapet i allmänhet, men mödraskapet i synnerhet. Om man ammar och surfar på mobilen samtidigt kan man lika gärna ge bort ungen till närmsta behövande. För att inte tala om att man inte ammar alls (guilty). Då kan man få på huvudet, av professionella uttalare som Jamie Oliver. Gud nåde den som låter ungen titta på Babblarna för att få något gjort (guilty) eller mutar med majskrokar så man kan sminka sig (guilty). Det ska lagas egen barnmat och då ska den vara god, nyttig, hälsosam och föräldern som serverar snabbmakaroner och stekt falukorv bör brännas på bål. Ni får inte samsova! Va samsover ni inte, det skadar barnets känsla av trygghet!! Har ditt barn inga vantar (guilty)? Får ditt barn äta vitt bröd (guilty)? Ser ditt barn på tv (guilty guilty guilty)? Och om du är utled på att leka med en bebis och väljer att kolla igenom instagram då är du så usel förälder att du lika gärna kan sätta upp hen för adoption. Jag kan säga som såhär, min pappa tyckte det var så tråkigt att va föräldraledig med mig som bebis att det hela utvecklades till en fotbollsmatch. Jag bullades upp med kuddar och fick agera bebismålvakt och pappa sparkade en liten mjuk boll och refererade matchen. Men vet ni, det blev folk av mig ändå.

Om du inte orkar, kan eller palla göra något, skit i det då. Ja men undantag för de essentiella sakerna som mat, tröst och blöjbyte såklart. Men det blir folk av bebisar som får köpebarnmat och då går miste om den hemkokta quinoan. Det jag menar är, sänk kraven, för då blir du en bättre förälder. En kravfylld, ångestfylld förälder är en stressad, jäktad och sur förälder. En förälder som chillar lite får mer harmoni i sig själv och det påverkar såklart alla positivt. Min vän Christina göra alltid egen barnmat, det gör inte Sara, men å andra sidan läser hon jättemycket för sin son. Jag gör lite barnmat och läser lite och hamnar någonstans där emellan. Vet ni vad vi alla tre har gemensamt? Två saker! Det första, vi kollar Instagram. Det andra, vi är sjukt bra mammor till just våra barn som är glada, trygga och känner sig älskade.

Precis så som du är till ditt barn! <3
bättre förälder-2 bättre förälder-3 bättre förälder-4 bättre förälder-5

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x