Luktärtsfestival hos Cecilia Wingård

I söndags var vi på luktärtsfestival hos Cecilia Wingård. Det är av henne jag köper mina luktärtsfröer. Jag lärde mig så mycket på denna festival och min förälskelse i luktärter blev mer som en kärlek. Jag uppskattar eldsjälar som Cecilia. Hon är med och skapar ett stort intresse för luktärter och denna ljuvliga blomma får leva vidare och spridas.

Frön köper man i sådana här vackra små förpackningar. Jag kunde inte hålla mig utan köpte 9 nya sorter. Dessa ska ligga i frysen fram till nästa vår när jag ska plantera dem. Det är inte läge att så nya just nu. Så jag får snällt bida min tid.

Anledningen till att jag är så otålig är för att min luktärtsodling inte blev så bra. Jag skickade filmer och bilder till Cecilia och domen föll. De står i för grund odlingslåda. Nu försöker jag rädda vad som räddas kan med vatten och massa hönsgödsel. Men till nästa år, då ska jag odla dem på friland och inte i kruka/odlingsbänk.

Här visar Cecilia små korta sorter som passar på en balkong. Luktärter är verkligen för alla!

Jag drömde ju hela vintern och våren om att kina göra sådana här buketter. Nu blev det inte riktigt så och jag har känt mig så himla besviken. MEN det är väl detta som är ”charmen” med trädgård att man lär sig allt eftersom man testar grejor.

Cecilia höll lite föredrag om luktärter och dess historia. Fascinerande liten blomma det här!

På min önskelist finns Cecilias bok. Den är så vacker och lärorik. Den finns att köpa här.

Estrid älskar blommor och så hon sprang runt på Cecilias gård och upptäckte. Sen var detta kanske inte livets roligaste utflykt för henne. Men hon höll modet uppe och som tack för det fina tålamodet har jag lovat att vi ska till Leos lekland någon dag. Semestern får ju delas upp i det som är kul för föräldrarna, kul för barnet och kul för alla.

Jag hade på mig den här härliga outfiten. Skorna är gamla från Zara, blusen är från H&M (här), kjolen är från Samoon (här) och väskan från ATP atelier (liknande här).

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x