En dag med Pippi, Emil och Ronja.

Så kom äntligen dagen när Estrid skulle få se Astrid Lindgrens värld. Jag var där som barn tillsammans med mina föräldrar och Paula och minns hur speciellt det var. Vi körde dit över dagen så det blev en lång dag med fyra timmar upp till Vimmerby och fyra timmar tillbaka. Men det gick jättebra. På ditvägen (som startade 6 på morgonen!) körde jag och David vars en sträcka. På hemvägen körde jag heroiskt hela vägen hem. Estrid sov stora delar av resan dit såväl som hem.

På ALV mötte vi upp Andy, Agnes Hillevi och Tage. Våra älskade vi vänner som vi ser allt för lite för de bor i Stockholm. Sist vi såg Hillevi var här, och då var hon en bebis!

VI började med att titta på miniatyrbyn. Estrid tyckte den var fantastisk och hon hade nog kunnat stanna där hela dagen!

Mest gick vi teater. Vi såg Pippi-teater, Emil-teater och Ronja-teater.

Ronja var bäst. Estrid ville inte att vi skulle berätta så mycket om Astrid Lindgrens karaktärer för hon ville att det skulle bli en överraskning. Ronja var för Estrid alldeles magisk. Efteråt fick man ju stanna kvar och gå runt i borgen, ligga i Ronjas säng och träffa rövarna. Det var väldigt spännande och lite läskigt.

Men Ronjas pappa visade ju sig vara jättesnäll.

Och det var lite busigt när de spontant drog igång en armbrytartävling till barnens förtjusan. Emellan teaterföreställningarna gick vi runt och tittade, klättrade och upptäckte. Man kan hyra en skrinda där inne vilket jag varmt kan rekommendera. Där kan man slänga sin packning och barn som är trötta i benen kan sitta och vila sig lite. Vi hade inte med oss mat utan åt både lunch och middag inne på området. I efterhand, nu när vi vet det här med skrindorna, hade jag tagit med mig kylväska och picknickkorg. Maten var ok, men inte mer än så. Det var långa köer och rätt så dyrt. Då är det trevligare att ta med sig sin egna mat och sitta i de härliga grönområdena.

När det närmade sig hemfärd satt vi vuxna och pratade. Barnen sprang omkring och lekte kull, skrattade och upptäckte allt möjligt spännande. Som här inne i telefonautomaten. Där inne var de hemliga jättelänge och allt vi kunde se var brunbrända sommarbarnsben och deras skratt avslöjade att de i vart fall hade jätteroligt.

Här är våra gulliga barn. De leker SÅ bra tillsammans och det är verkligen speciellt att se sina bästa vänners barn. Det finns en kärlek till barnen för att man älskar föräldrarna så mycket.

Här är jag. Mör, med huvudvärk men väldigt glad i mammahjärtat att se min fina tjej ha så roligt.

Astrid Lindgrens värld för 5 av 5 poäng!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Elin
Elin
4 år sedan

Åh vad härligt! Jag ska göra mitt första besök på ALV i sommar. Hör av er nästa gång ni ska upp, vi (Jeppes familj) har en stuga 10 min bort med egen sjö och sandstrand! Kram

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x