Bröllopet, del 3

bröllopet del 3-11
Nu har vi kommit till den tredje, och slutgiltiga, delen från vårt bröllop. Del 1 var förberedelser och porträtt, del 2 var vigsel och del 3 är då som sagt festen.
bröllopet del 3-1
Vi hade vår fest på Katrinetorp, som är en empirherrgård från 1799. Middagen serverades i Katarinasalen. Det är det vackraste rum jag någonsin varit i med spegeldörrar och vägg- och takmålningar. Vi var 30 gäster så vi gjorde dubbla långbord. Jag ville ha en enkel, men tongivande dukning och gjorde 20-talet små blomsterarrangemang i minivaser som ackompanjerades av ljusstakar i marmor och mässing.
bröllopet del 3-9
När vi anlände till Katrinetorp blev gästerna mötta av bubbel och tilltugg. Rolf Lantz, mammas gamla chef, är aktiv i Katrinetorps vänförening och överraskade brudpar och gäster med att i tidsenlig mundering komma och underhålla och berätta om Katrinetorp. Alltså <3 <3 <3
bröllopet del 3-2
Vi slog oss ner till bords och jag kunde äntligen pusta ut. Mitt framför satt Elin, designer på Whyred, så om klänningshelvetet skulle spricka igen visste jag att hon kunde fixa det. Vi hade två-rätters middag, tillagade på Katrinetorp av Kleins mat. Himla himla bra! Vi hade ingen dessert utan serverade istället 3 praliner från Chocolatte Helsingborg. ÄLSKAR deras praliner. Anledningen till att vi inte hade dessert var för att jag beställt bröllopstårtan i portionsformat så att alla fick sin egen bakelse. Då hade det helt enkelt blivit för mycket med både dessert och tårta.
bröllopet del 3-10
Middagen var magisk. Min syster var både maid of honor och toastmastern och vilket enastående jobb hon gjorde! Jag drömmer fortfarande att hon ska quit her dayjob och blir bröllopsfixare! Jag tror det bara måste bli så. Ja jäklar vad bra hon är!
bröllopet del 3-3
Här sitter Sara och vår älskade vän Per. Han och David lärde känna varandra när de gick på fotoskola ihop i Stockholm. Kärlek uppstod och Per var en given del i vår trio som alltid hängde ihop!
bröllopet del 3-12
Och talen! Talen! Jag och David höll tal till varandra, våra pappor och min mamma höll också tal. Min syster, mina tärnor, Davids best men och flera till att våra vänner höll tal. Andreas hade till och med gjort en film från tv4:s travstudio. Jag kände mig som Jessica Almenäs!
bröllopet del 3-4
Som vi skrattade! Det var tårar när vi blev rörda och tårar när vi skrattade så vi kiknade.
bröllopet del 3-13
David grät under mitt tal till honom. Ser du så himla kär han är i mig på denna bild. <3 hehe, det var han då inte i natt när jag tvingade honom ta ett sjukt barn.
bröllopet del 3-5
Och min syster! Ja, det finns inga ord. Som vi älskar varandra hon och jag!
bröllopet del 3-14
Och Andreas och Elin. De bor båda i Stockholm. Andreas och David har känt varandra sen gymnasiet. Och Elin! Dör för henne. Hon är tillsammans med Roland Hjort den duo som idag designar Whyreds kollektioner. Hon är den finaste, snällaste, coolaste tjejen ever och jag är så tacksam att hon finns i våra liv. Tack Per för att du fick henne på kroken!
bröllopet del 3-6
Kristoffer då! Ni minns kanske honom från hans bröllop i somras. Så himla fint att vi alla är gifta nu.
bröllopet del 3-15
Detta är bröllopets vackraste bild. Denna bild får mig att gråta varje gång jag tittar på den. Min mormor och morfar som var så otroligt rörda över bröllopet. Min stoiska morfar som inte kunde hålla tårarna tillbaka och min mormor som grät mest hela dagen. <3 Och när de skulle åka hem kysste min morfar min kind och sa ”jag är så tacksam för att jag står här idag” och jag vet att han vet att han för något år sedan inte alls var garanterad någon mer dag på vår jord. Som jag älskar dessa två människor.
bröllopet del 3-7
Agnes med lilla Hillevi! Hillevi stole the show. Ni vet att det är big no no att outshine the bride. Hillevi hade uppenbarligen inte läst Ribbings etikettböcker för hon var bröllopets medelpunkt. Men titta på det ansiktet! Hon är de vackraste barn någonsin! Men sen har hon ju också Agnes och Andreas till föräldrar. Men när Hillevi gifter sig ska jag krasha hennes bröllop i strasspyntad rullator och ge igen för gammal ost! <3
bröllopet del 3-16
Vi gjorde skoleken! Vi var världsbäst, för vi känner varandra så väl (och jag kan ha tvingat David att dagarna innan bröllopet öva påståenden med mig…)
bröllopet del 3-8
Såhär såg det ut mest hela tiden under talen. Visst blir man lycklig av att se dessa genuina skratt! Och det framgår även med solklar tydlighet att det är jag som är anledningen till allas skratt. Det är en berättelse om tullen i Australien, men den historien får ni längre fram. 😉bröllopet del 3-17
Efter middagen gick vi ner till stallet. Där väntade DJ, ljus, godis, tårta, nattamat, vals och disco. Och min sista överraskning till David. Jag hade hyrt in tre musiker som skrivit ett musikalmedley av mina bästa musikallåtar. De var magiska!

Vid halv två körde jag hem oss till huset. Jag plockade ur 100 kilo löshår och David klippte mig ur klänningen, och ja, the rest is history.

Lite såhär såg det ut när vi blev gifta! Tack för all er kärlek, entusiasm och engagemang. Det känns som ni var med på bröllopet och det känns väldigt fint.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

9 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Lena
Lena
6 år sedan

Sitter här i tårar, vilket bröllop. Tack för att jag fick följa med.

Mathilda
Mathilda
6 år sedan

Tack för att vi fick ta del av er bröllopshistoria. <3 Glad första advent kära du!

Marie
6 år sedan

Underbara bilder och så roligt att få vara med på ett hörn!
Kram

Katarina
6 år sedan

Så jädra kul att få ha fått följa och så jävla grymt snyggt alltihop! Måste säga att klänningen nog inte var så rolig för dig men för oss läsare kan du glädja dig med att det bidrog till en ”lite extra” historia! Heja frida och david!

Joanna-livet med Aspergers syndrom och Bipolär sjukdom
6 år sedan

Så fina bilder

Åsa
Åsa
6 år sedan

Jag tackar för att jag fått vara med – så vackert och rörande. Känns ju som vi är BFFs nu 🙂

Sara
Sara
6 år sedan

Käre tid vad jag bölar nu… Tårarna sprutar. SÅ fint, Frida! Finns inte ens ord för bilderna med kärleksgråt i allas era ögon. Magiskt! Tack! <3 <3 <3 Kramar till er! Sara

Pia Widlund
6 år sedan

Såå mycket fina bilder!!! Vilken stämning och vilken fin lokal och vad vackra ni var!! Är!

Angelica
Angelica
6 år sedan

Så fint du beskriver allt, d känns dom att man är på plats! Förlår om jag missat, men hur blev toalettkitet som vi bidrog m idéer till?

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x