Boktips: De sju som såg av Denise Rudberg

de sju som såg-1
Jag är BESATT av Denise Rudbergs bokserie om åklagarassistenten Marianne Jidhoff och hennes mordlösande lilla enhet hos polisen. Så fort en ny bok kommer ut så köper jag den och läser den sakta sakta för jag vill aldrig att de ska ta slut. De sju som såg är den sjunde boken i serien och den var lika underbar som alla de tidigare böckerna.

Böckerna ingår i Rudbergs geniala genre ”elegant crime”. Hemska mord i tjusiga miljöer. Man får både en dos crime och en dos lättsam glittrig yta. Det är precis en sådan bok man vill läsa när man bara vill bli underhållen, njuta av något lättläst men även få en dos feminism. För jag tycker faktiskt att Rudberg på ett väldigt skickligt och lättsamt sätt får in en anmärkning om samhällets brist på jämställdhet, vilket jag uppskattar.

Nu är jag ju så sjuk människa att jag typ tror att jag och Rudberg är bästa väninnor. Vi har aldrig träffats bör sägas! Men det känns liksom som att vi hade kommit SÅ bra överens. Samhällsintresserade, förkärlek för flärd och intresse av brott och straff.

Jag vill verkligen varmt rekommendera den bokserie. Du bör läsa dem i ordning så att du verkligen lär känna huvudrollskaraktärerna. Och du kommer bli förälskad i dem. Jag har följt dessa karaktärer i åratal nu och kan sitta och fånle när någon av dem gör något gulligt. Det är böcker som man verkligen dras in i.

PERFEKT för jullediga dagar. Du bara måste läsa dessa!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Borg
6 år sedan

En av mina favoritserier också och jag längtar alltid efter nästa bok om Marianne 🙂

Miss Baby Peaches
6 år sedan

Härlig lista! Hoppas du får bocka av allt!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x