Mina fynd från bokrean

mina fynd från bokrean-1
Jag hittade så himla fina böcker på bokrean. jag gick förbi vår lilla lokala bokhandel och då hade det halva priset på reapriset. OMG OMG OMG!!!! Kaos. Går ju inte att inte köpa böcker då! 7 böcker till det ynka priset av 272 kronor! Vänta, jag måste bara plocka upp min haka från golvet. Nu är det faktiskt dags att gå igenom vilka gobitar som får flytta in i mitt bibliotek.
mina fynd från bokrean-2
Kim Thúy – Vi: Detta är en bok jag läst så mycket om. Tydligen är det en uppföljning på böckerna Ru och Man men jag vet inte om den är fristående eller om jag ska läsa de andra två först. Vet du?

Lena Andersson – Mer allvarligt talat: Åh jag ÄLSKAR radioprogrammet allvarligt talat och jag älskar Lena Andersson. Jag bara var tvungen att ha den här boken som innehåller Lenas svar på radiolyssnarnas existentiella frågor. Helt magiskt!

Rogland/Christiansson – Jag kände mig speciell: Ulrika Rogland är min juristkollega här i Malmö och expert på bland annat grooming. Jag har hört henne föreläsa och hört talas om henens bok så det var med glädje jag hittade den på rean. Den handlar om internatfenomenet när pedofiler groomar barn på nätet.

Katarina Wennstam – Flickan och skammen: Jag har ju alla Katarinas böcker och tycker hon revolutionerat hela rättssystemet och hur vi behandlar och ser på offer och förövare för sexualbrott. Den här boken handlar om ryktesspridning, sexualitet och skam och hur kvinnor och flickor ofta stämplas som horor. Så aktuell och viktig bok. Går direkt in i feministiska biblioteket hos mig.

Ebba Witt-Brattström – Stå i bredd: Det här är litteraturhistoria som återupprättar, omtolkar och övertygar om att 70-talsfeminismen var banbrytande för litteratur skriven av såväl kvinnor som män. I denna bok skriver Ebba bland annat om Kerstin Thorvall, Märta Tikkanen och Ulf Lundell. Ännu en pärla i mitt feministiska bibliotek.

Sture Bergwall – Bara jag vet vem jag är: Lite kriminalhistoria måste jag ju också ha. Sture Bergwall, aka Tomas Quick, berättar sin historia om den rättsskandal han behövt genomleva. Det ska bli så spännande att läsa.

Kakan Hermansson – Hela Kakan: Kakan, denna vilda, galna, skånska, modiga, färgstarka och inte helt olik mig, powerkvinna har skrivit en bok. Den åkte raskt ner i kundkorgen och raskt in i mitt feministiska bibliotek. OCH jag har redan läst klart den och det kommer en recension inom kort här på bloggen.
mina fynd från bokrean-3
Efter att jag föreläst i torsdags fick jag en tackpresent i form av ljuvliga tulpaner och en bok jag hade på min önskelista! Karin Henrikssons sprillans nya bok om Trump. Hur spännande? Ska börja läsa den nu i helgen för jag kan verkligen inte hålla mig.

Nej, nu kan jag inte sitta här längre. Jag måste fixa frukost till min lilla familj som fortfarande snarkar där uppe och sedan är det dags att göra fint här hemma. Klockan 13 trillar gästerna in och det blir kalas för Estrid för hela slanten. Gissa en gång vem som kommer vara utmattad ikväll! <3 Ha en fin dag min vän! Och just det, köpte du någon bok på bokrean?

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x