Jullovsläsning kirrad!

nya böcker-1
Jag har fixat min jullovsläsning! Adlibris hade utförsäljning och jag norpade tio böcker till priset av 198 kr! Ja, jag vet! Sinnessjukt! Det är nämligen så att vi kommer ha en väldigt lång jul i år. Eller iallafall ett långt jullov. Estrid ska vara hemma i två månader för vi har massa föräldraledighet att ta ut. David och Estrid ska vara hemma hela januari. Det innebär en hel månad då jag inte ansvarar för hämtning och middagslagning. Då ska jag läsa istället! =) Nu när jag skriver detta ligger jag på soffan. David fixar med frukost i köket och Estrid ligger på sitt rum och kollar på ipaden. ”Jag vill ha det lugnt och skönt” sa hon och stängde dörren. OK!? Jag inser mer och mer att hon är sin mor 100% upp i dagen. Idag ska vi ha vår Thanksgivingmiddag och jag längtar! Innan stora fixardagen sätter igång ska jag bara ligga här en liten stund till i ljuset från julstjärnorna som jag hängde upp igår. Nu börjar den mysigaste tiden på året.

Men vi ska ju också gå igenom böckerna såklart. Allt annat vore ju en katastrof! Nu tittar vi.

Ebba von Sydow och Emilia de Poret – 101 stiltips. En bildbok med massa stylingtips för den som alltid vill vara välklädd. Och det vill man ju såklart! Jag älskade deras första bok säker stil så det var givet att jag ville ha den här också.

Hanna Widell och Amanda Schulman – diamond year. Jag gillade deras Golden year och tänkte se vad för tips de har i sin nästa bok. Det är en modern självkänslobok, som får tas med en nypa salt, men som ändå kan väcka lite tankar.

Alexandra Pascalidou – #metoo så går vi vidare. Såhär står det om boken: ”Så går vi vidare är ett samtidsdokument över en rörelse som sällan skådats i Sverige och världen. Bokens syfte är att hålla debatten vid liv och även inkludera grupper som inte känt att rörelsen handlar om dem.” Mycket viktigt med andra ord.

Behrang Behdjou – Gå med mig. ”Gå med mig är en berättelse om kärlek och uppbrott. En resa över gränser, synliga som osynliga, från Järvafältet till Stockholms innerstad. En snabbspolning av en relation som varit två personers liv men som nu inte längre finns.
Till slut är det något som kommer ikapp och något som går sönder. Om de timmar då ingenting längre är vackert handlar Behrang Behdjous debutroman.” Bara beskrivningen får mitt hjärta att snöras ihop.

Anna Gavalda – hjärtat i vår vänskap. En gripande bok om två udda människor som finner varandra mot alla odds. Det känns som en fin feelgood till jullovet.

Alexandra Appelqvist – Handboken för singlar på gränsen till nervsammanbrott.Handboken för singlar på gränsen till nervsammanbrottär en bok som kan liknas vid en förlåtande väninna som med humor och pricksäkra formuleringar lotsar läsaren genom både mörkaste mörker och euforisk livsglädje. Du kommer att känna igen dig!” Jag tror det här är en riktig feelgood med mycket skratt.

Joakim Lundell – monster. SÅ nyfiken på den här boken.

Jules Moulin – Ally Hughes har sex ibland. Håhå ja här snackar vi äkta feelgood. Chiclit som är något jag verkligen älskar att läsa!

Stefan Lisinski – Att ta ett liv. Boken om Kaj Linna som satt på livsstid för mord men som nyligen friades genom resning. Njutning för en advokat att läsa. Men garanterat spännande för alla!

Pascal Engman – Patrioterna. Åh det här känns som en riktigt spännande deckare!

Har du läst någon av dessa böcker? Vad planerar du att läsa under julledigheten?

 

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x