Boktips: Att föda ett barn av Kristina Sandberg

att föda ett barn-1
När du läser det är jag redan på väg till Stockholm för att medverka på demokratidagen 2017. Jag vill inleda din tisdag med ett boktips! Och idag har jag ett boktips på en av de bästa böckerna jag läst på länge. Kristina Sandberg bok att föda ett barn (här). Den första av tre i en trilogi om Maj, en flicka vars liv blir väldigt annorlunda än hon föreställde sig.

Det är 30-tal och Maj älskar en pojke, men hans är inte direkt något att hänga i julgranen. En dag träffar hon en man och de har sex. Hon blir gravid och i en tid då varken abort eller livet som ensamstående mor var socialt accepterat hamnar hon i äktenskap med denna man. Hon gillar inte att vara gravid och hon har svårt att knyta an till sitt barn. Hon är väldigt olycklig och det är även hennes man. Hon föraktar honom och hans kropp och han vill bara vara nära och få det att funka. De är båda fångade i detta äktenskap och mannen börjar dricka allt mer.

Denna historia är nog inte ovanlig för våra morföräldrar och farföräldrars generation. Det hände nog att äktenskap bara blev till. Vissa blev bra och andra inte lika. Det var på ett sätt väldigt frustrerande att läsa denna bok för jag ville rycka upp Maj, ge henne en örfil och skrika att nu ska du skärpa till dig. Ta dig samman! Gör något. Samtidigt kände jag sådan empati för hennes styrka att fortsätta leva enligt det samhällets normer. Framförallt kände jag tacksamhet för det stora privilegiet att få leva i Sverige idag. Ingen försköt mig för att jag lever med David innan äktenskap, fick barn innan äktenskap, hade sex innan äktenskap. Obviously med tanke på Estrid.

Jag är så nyfiken på hur det ska gå för Maj. Hur kommer hennes liv att bli. Blir det bättre eller kommer hon vara fast för evigt? Det ska bli underbart att få sjunka ner i både den andra och tredje delen av trilogin. Och du som ännu inte läst att föda ett barn har ett riktigt fint nöje framför dig!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x