Lilla bokstavsboken hjälper Estrid att hitta ”staven”

bokstavsboken-1
En av er bloggläsare tipsade om denna bokstavsbok, Lilla bokstavsboken av Maja Lindberg (här), och det är jag så himla glad för. Det är en fantastisk fantastisk bokstavsbok för små barn. Varenda bild är som ett litet konstverk. Estrid är väldigt intresserad av bokstäver och så fort hon hittar texten på juicekartongen eller på morgontidningen frågar hon ”Mamma, va min stav?”. Sen får hon leta upp sin bokstav och sen gör vi ”du hittade bokstaven tjohoo wow du är bäst”-dansen.
bokstavsboken-2
Varje vecka får ett barn ta med sin en bok till Estrids förskolegrupp, sen jobbar gruppen med den boken hela veckan. Det är inte klokt vad pedagogerna är kreativa och just pedagogiska. Estrid ville ta med sig sin bokstavsbok och det var en riktig hit. Fröknarna gjorde ett träd och varje barn fick sätta upp ett äpple med sin bokstav på. Estrid var så stolt och mallig när hon visade mig trädet och var hennes äpple satt. Hela hjärtat bara hej då jag smälter ner till en blödig liten hög hej då ridå. Typ så.
bokstavsboken-3
Varje bokstav har en egen sida med en tillhörande målning och ett litet rim. Och låt oss prata om målningarna. De är SÅ fina. Jag hade velat sätta upp varenda en på en vägg i barnrummet. Otroligt drömmiga!

Detta var dagens lilla boktips för de små och imorgon kommer ett boktips för oss stora.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Åsa
Åsa
7 år sedan

Magasinera Frida! Finns massor av storlekar – attleva i flyttkaos längre än nödvändigtgör ingen glad. Vi hade ett hlt boende på magasin sommaren 2013 – kostade ett par tusenlappar.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Åsa
7 år sedan

Du har så rätt så. Jag tror vi kan stuva upp det mesta på vinden eller ner i källaren. Men när vi bodde i Stockholm hade vi flyttkaos en gång och då magasinerade vi hemmet i ca 6 mån. funkade toppen.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x