Boktips: Hela Kakan av Kakan Hermansson

hela kakan
Kakan Hermansson har skrivit boken Hela Kakan. Hon är kvinnan som inte har en aning om vem jag är, men som halva Malmö tror att jag är. Jag kan inte ens minnas alla gånger folk har frågat om jag är Kakan. And I’m living for it! Vi är ju typ samma person! Jag tycker hon är helt fenomenal och älskar att det finns en annan kvinna som är larger than life. Och så är hon skåning också, love that!

bokrean hittade jag hennes bok och jag läste den direkt när jag kom hem. Hela Kakan är en självbiografi kombinerat med ett feministiskt manifest. Och feminismen hennes är det inget fel på, men det är resten av hennes politiska ståndpunkt som är det. Skämt å sido, men den faktor vi faktiskt skiljer oss mycket åt är just vilken politisk ståndpunkt vi har. Hon är en tydlig vänsterfeminist och jag är liberal feminist på den högra sidan. Men oaktat det så slukade jag hennes bok. Det var som att läsa boken om mitt liv. Ofattbart så hög igenkänning det var i allt!

Kakan har en stor fanbase och jag blir så glad och stolt över henne som valde att skriva just den här modiga boken. Den hanterar feminism precis så som jag vill att min blogg ska göra. Nämligen göra feminism enkelt men samtidigt vara rak, modig och tydlig.

Denna bok måste varenda ungdom läsa, han, hon som hen. Jag önskar att Kakan skrev fler böcker för jag tyckte väldigt mycket om hennes språk och det var en njutning att läsa boken med hennes röst i huvudet. Nu håller vi tummarna att hon läser den här blogginlägget och inser att vi måste bli BFF:s och att världen behöver att denna vänstervridna powerwoman möter den andra högervridna powerkvinnan och tillsammans gör vi århundradets feministiska tv-show. Ni ser det framför er va? Gud tänk om vi hostade paradise hotel, då hade vi minsann haft ett och annat att säga till om. Och tjejerna hade aldrig mer framställts som blåsta brudar utan precis så coola, smarta och starka som de är. Och killarna hade fått lov att vara mjuka och gråtiga och inte hade de behövt överdriva att de knullat 300 tjejer när de egentligen bara legat med 5. Och Kakan, om du läser detta vi är sisters from another mister, I shit you not!

*lutar mig tillbaka och inväntar telefonsamtal från diverse tv-kanaler*

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x