Tips på sommarläsning x 3

tips på sommarläsning-1
Det är hög tid för lite nya boktips och denna gång tänkte jag tre godingar som är perfekt sommarläsning. Soliga böcker som utspelar sig i sommarmiljö och som är lagom feel-good med lagom språk för en slö dag i solstolen. Vi tar oss en titt!
tips på sommarläsning-2
Anneli Jordahl – Augustenbad en sommar
Det här var en fin, men lite märklig bok. Den utspelar sig på en kurort dit poeten Andreas åker för att kurera sig från sin alkoholism. Det är 1890-tal och en svensk sommar. Det är en väldigt fin beskrivning av den svenska sommaren och hur människor och livet var på 1890-talet. Boken handlar om poeten och hur två kvinnor spelar en stor och avgörande roll i hans liv. Den skygga rättsrådinnan Amanda Eggerts och den unga glansstrykerskan med den vakna blicken. Men samtidigt finns det en svärta i boken där poetens alkoholism, rättsrådinnans sjukdom och glansstrykerskans fattigdom beskrivs på ett verkligt sätt.

En bok jag varmt rekommenderar dock!
tips på sommarläsning-3
Anna Fredriksson – Sommarhuset 
En feel-good roman som utspelar sig under den svenska sommaren. Evas mamma dör och det uppstår en arvstvist mellan Eva och hennes två syskon. Hur ska de göra med sommarhuset, platsen Eva älskar över allt annat. Platsen som huserar hennes själ. Syskonen vill sälja, de vill ha pengarna och det är två mot en. Eva är nedröstad. Men Eva bestämmer sig för att kämpa in i det sista. Ett tu tre befinner sig alla syskon, med familjer, i sommarstugan samtidigt och det är minst sagt en ansträngd siutation.

Det här är exakt en sådan bok jag älskar att läsa på sommaren. I varje sida kan man höra måsarna, lukta syrénen och smaka på det grillade köttet.

tips på sommarläsning-4
Anna Fredriksson – Augustiresan
Anna Fredriksson är verkligen en toppenförfattare när det kommer till sommarläsning. Den här boken är inget undantag. Den handlar om Jenny. Hon är 40 år och har precis fått veta att hennes man varit otrogen mot henne. Hon är utarbetad och nära att gå in i väggen. På arbetet utsätts hon för mobbing och hennes chef fortsätter lasta på henne fler uppgifter. Hennes tre bästa vänner, ovetande om Jennys livssituation, övertalar henne till en veckas cykelsemester på Österlen i Skåne. Under veckans gång förändras livet för alla väninnorna och Jennys historia utvecklas sakta bit för bit.

I början var jag otroligt stressad av boken. Jennys arbetssituation gjorde mig dödligt frustrerad. Jag kände bara att nä, jag orkar inte läsa om en duktig flicka som inte tar ansvar för sitt liv. MEN, boken är värd att läsa, för det sker mycket under historiens gång. Underbar sommarläsning!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Denise Larsson
6 år sedan

Så bra tips!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Denise Larsson
6 år sedan

<3 <3 <3

Pink Unicorn Metalhead
6 år sedan

Tack fina du 🙂
Kul med tips på sommarläsning. Tänkte nog införskaffa mig i en ny bok när jag besöker Sverige senare i sommar 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Pink Unicorn Metalhead
6 år sedan

ja gör det! Om du behöver tips så har jag en hel kategori som heter böcker med MASSA bra boktips.

Josefine
6 år sedan

Usch.. Jag är skämmigt dålig på att läsa böcker, haha

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Josefine
6 år sedan

var sak har sin tid! <3

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x