Min sommarläsning är nu under kontroll

min sommarläsning-1
Igår satte vi upp ett solsegel över ena halvan av vår altan. Alltså paus för njutning!!! Där har jag nu två fåtöljer som vi ärvt från mina föräldrar. Och de nya rottingborden har fått sin plats där ute. Här kommer du hitta mig i sommar med en kopp kaffe, ett glas isvatten, radio och min sommarläsning. Det var väldigt njutningsfullt att gå ut i biblioteket och plocka ut de böcker jag vill läsa över sommaren. Det blir också lite av en utmaning för mig att ta mig tiden så jag hinner läsa dem alla. Annars är det så lätt att jag fastnar i tv:n, datorn eller telefonen. Ska vi ta en titt på min planerade sommarläsning? Och du, säg till för tusan om du har läst någon av böckerna. Så nyfiken på vad du tyckte om den isåfall!
min sommarläsning-2
Lyra Ekström Lindbäck – Ett så starkt ljus. Boken var Augustprisnominerad 2014 för bästa skönlitterära bok.

Bodil Malmsten – Den dagen kastanjerna slår ut är jag långt härifrån. Jag hittade boken på loppis för några veckor sedan. Den blev Augustprisnominerad 1994 och gav Bodil Malmsten det stora genombrottet som romanförfattare.
min sommarläsning-3
Maryse Condé – Desirada. Den här boken fick jag av mamma och den är skriven av en av västindiens främsta författare.

Sandra Beijer – det handlar om dig. Fina Sandra, vars blogg jag läst i evigheter. Det är helt galet att jag har henne bok i så många år men aldrig kommit till att läsa den. I sommar blir året då jag sätter tänderna i den här succén.

Alice Hoffman – Local girls. Den här boken vet jag ingenting om. Jag ärvde den antingen av min granne eller av min mamma. Jag minns inte riktigt. Men att läsa en bok på originalspråk känns som en kul utmaning för sommaren. Inte för att engelska är en särskilt stor utmaning, men ja, du fattar.

Henriette Gyland – allt för nära. Den här boken verkar inte gå att få tag på online. Det är en hederlig deckare, och en sådan måste ju ingå i sommarläsningen.

Peter Kihlgård – strandmannen. Den här boken har jag ärvt från min mamma. Den kom ut första gången1992 och blev Kihlgårds genombrott. Det verkar vara lite av en förhållanderoman. Huvudrollen frågar sig om hur han är som pappa, som son och som misslyckad före detta make.

Miranda July – the first bad man. En bok om besatthet, identitet och moderskärlek står det på adlibris. Jag köpte boken på bokrean då jag fick för mig att den nog är lite av en feministisk bok. Lena Dunham har hyllat boken. Så jag känner mig väldigt nyfiken!

Eletta Ferrante – min fantastiska väninna. Denna bok kan inte ha undgått någon. Förra årets mest omtalade bok. Och du som vet, visst är detta den första delen? Så jag nu inte börjar helt fel. Del ett i ett storslaget romanepos om två kvinnor. Längtar längtar längtar efter att läsa denna nu!
min sommarläsning-4
Ja, här ska jag mysa i sommar. Och inte bara i sommar. Jag tänkte bege mig ut dit prick nu faktiskt.
min sommarläsning-5
Imorgon börjar min andra semestervecka med Estrid. Även om det är intensivt som tusan att vara själv med barn som ska underhållas på sekundbasis så är det samtidigt så innerligt fint med den här tillsammanstiden. Jag märker på Estrid hur hon suger i sig varenda minut tillsammans. Vi pratar och pratar, hittar på saker och skapar minnen. Nu hör jag hur hon berättar för David om sommarlovsmorgon. Sommarskuggan har varit där och nu är allt väldigt spännande. <3 Fina lilla tös!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Marie
Marie
5 år sedan

Ja Min fantastiska väninna är första delen, det är tre böcker till. Min dotter tjatade på mig länge att jag skulle läsa dom. Har precis avslutat sista boken och du har en fantastisk läsupplevelse framför dig!
Kram

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x