7 frågor om böcker och läsning

listan om böcker-1
1. Hur hittar du nya böcker att läsa?
Jag tittar alltid på Babel och lyssnar på Lundströms bokradio. Sen läser jag alltid bokrecensioner som kommer i olika tidningar. Om boken verkar intressant hamnar den i mitt worddokument (som nu, I shit you not, är på över 12 sidor). När jag sen är sugen på nya böcker tittar jag igenom listan.

2. Hur kom det sig att du började gilla att läsa?
Jag har alltid alltid läst och blivit läst för. Min mamma läste för mig när jag var liten och det är några av mina bästa stunder. Så fort jag lärde mig läsa själv så satt jag med näsan i en bok. Varje morgon åt jag frukost med en bok vid sidan om mig och jag gick så upp i boken att jag aldrig hörde när någon pratade med mig. Mina föräldrar höll på att bli tokiga att jag var som en mussla där på frukosten, men jag blev så himla uppslukad. Att läsa är avslappnande, kul och allmänbildande och om man har en bok med sig är man aldrig ensam.

.3. Hur har din smak för litteratur förändrats under åren?
Egentligen har den inte förändrats så mycket mer än att den mognat lite. Jag gillar fortfarande bäst skönlitteratur och minst science fiction och sådana typer av böcker. Deckare brukar jag inte läsa men jag är tokig i chiclit-böcker.

4. Hur ofta köper du böcker?
Oftare än jag hinner läsa ut dem. Och nu köper jag böcker till Estrid också såklart, både barnböcker men även till hennes samling av nobelpristagare. Jag älskar även att ge bort bokpresenter till liten och stor och vill se mig själv som the fairy bookmother.

5. Hur kom det sig att du började bokblogga?
Denna blogg är ju inte en specifik bokblogg men jag bloggar ju gärna om bokköp och boktips. Min blogg är en livsstilsblogg och böcker är en stor del av mig och mitt liv. Plus att ni, mina läsare, också är små läslusar. Ni ligger inne med jättefina boktips! <3

6. Hur reagerar du om du inte tycker om slutet på en bok?
Jag blir besviken, men jag repar mig snabbt. Tjoff tjoff så har jag redan börjat på nästa bok.

7. Hur ofta bläddrar du fram och smygtittar på slutet av en bok?
Aldrig! Gör folk så? Blir stressad av bara tanken!

Lista lånad av Sandra Beijer.  

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x