Boktips: The universe has your back av Gabrielle Bernstein

the universe has your back-1
I denna video tipsade jag om boken The universe has your back, skriven av Gabrielle Bernstein (finns här). Jag lovade en recension av boken så fort jag läst klart den, och det har jag gjort nu. Men innan jag går in på själva recensionen vill jag berätta lite mer om min egen resa med så kallade självhjälpsböcker.

Under min sena tonår, tidig 20-års ålder var jag en sökare. Jag var inne i en destruktiv livsstil och när jag beslutade mig för att lämna den insåg jag tidigt att jag behövde jobba på det där som kallades självkänsla. Därefter följde en lång tid där jag läste självhjälpsböcker, gjorde övningar och sa affirmationer framför spegeln. Jag intresserade mig även för the secret och det som kallas laws of attraction. Nämligen att det du skickar ut i universum är det du får tillbaka. Sedan kokades detta ihop till en alldeles unik blandning perfekt för mig och mina behov.

Idag är jag inte särskilt spirituell av mig, men jag tror stenhårt på att A och O för god livskvalité är att självkänslan är på topp. Jag tror på att skicka ut i universum det du önskar i ditt liv, visualisera det och sätta konkreta mål framför dig. Denna blandning leder mig medvetet och omedvetet att ta steg mot det jag vill uppnå.
universe
Av denna anledning var boken inte perfekt för mig just därför att den fokuserar på det spirituella. I boken får du tips på hur du ska be till universum, göra olika meditationsövningar och säga mantran. Och om du är intresserad av det spirituella och är nyfiken på meditation så tycker jag verkligen du ska läsa denna bok. Jag personligen gillar mer hands on övningar där jag skriver ner konkreta saker. När det är allt för flummigt är det svårt för mig att vara koncentrerad. Jag kan inte meditera. Har rent för mycket myror i brallan för det.

Gabrielle Bernstein är dock en spirituell guru med miljontals följare över världen. Och det är fascinerande hur hon tror på att universum är stark makt som kan föra dig exakt där du vill och bör vara. Boken handlar om hur du kan ta steg för att få ett verkligt lyckligt liv. Genom övningar kommer du ta dig förbi de hinder du har inom dig som står mellan dig och riktig lycka, trygghet och klarhet. Så syftet är verkligen fantastiskt, men metoden hon använder passade inte mig personligen, men det finns inget som säger att den inte tilltalar dig. Det hänger nog på om du är mer spirituellt intresserad än vad jag är.

Slutligen vill jag säga att jag tycker det är trams att nedvärdera självhjälpsböcker. Jag tycker det är fantastiskt med människor som jobbar på sin personliga utveckling. Jag är idag oerhört mental stark. Det är därför jag orkar hålla det tempo jag gör. Och denna mentala styrka har jag mina självhjälpsböcker att tacka för. Samt lite visdom från att ha åldrats. Men du ska inte fnysa åt böcker som kan hjälpa ditt sinne att öppna sig lite, det är bara häftigt att utveckla sig på det sättet.
the universe has your back-4

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Pia Widlund
6 år sedan

Läser The Secret för andra gången just nu!! Jag tycker det är viktigt att sätta upp mål i livet. Vare sig det gäller träning, ekonomi eller något annat. Jag tycker det är kul att pricka av det jag uppnått och kan i årens slut analysera varför jag inte nått vissa mål.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Pia Widlund
6 år sedan

jag har inte läst den på jättelänge! tror jag ska göra det snart faktiskt! Jag älskar också mål!

Carin
Carin
6 år sedan

Låter som en inget-för-mig-bok. Men bra med tips ändå även om det blir åt ”andra hållet”.
Men tipsa gärna om de böcker du läst och som du tycker är bra. Om du har tid o lust!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Carin
6 år sedan

jag har en hel kategori med bokrecensioner. Du hittar den här: https://fridakummerfeldt.se/category/kategorier/bocker/

Anna
Anna
6 år sedan

Har boken hemma, påbörjat den. Har den med på semestern jag är på nu men ännu inte öppnat den. Vill så gärna hänge mig åt lite mer spiritualism men det finns ett motstånd någonstans i mig. Kanske dags att ta tag i det. Bernstein är ju onekligen väldigt omtyckt.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anna
6 år sedan

Men du bara läs den! Och släpp alla motstånd du har för det spirituella. Jag har inget motstånd mot det utan gett det ärliga försök, men sedan landat i att det inte passade mig. Just angående meditation. Men det finns annan spiritualism som jag verkligen tycker om. Läs boken med öppet sinne! Kram!

B I
B I
6 år sedan

Älskar farborBlå-koppen. Min absoluta frukostkopp 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  B I
6 år sedan

Det är faktiskt Estrids koppar! =) Hon fick dem alla i namngivningspresent!

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x