Boktips: Brev till Yves av Pierre Bergé

brev till yves-1
Brev till Yves (här) är en sagolik liten bok. Boken består av brev skrivna till Yves Saint Laurent från hans livspartner Pierre Bergé. Ta fram näsdukarna och var förbered på att du får torka en tår eller två.

När Yves dör lämnas Pierre kvar med sorg, kärlek, ilska och förtvivlan. Tillsammans byggde upp Yves Saint Laurent till det absolut största modehuset. Pierre stod vid Yves sida trots hans drogmissbruk, otrohet och psykiska skörhet. År in och år ut levde de tillsammans. De försökte dela på sig men återvände alltid till varandra. Detta är en så stark kärlekshistoria och en drabbande bok om den sorg man känner när ens älskade har dött. I ett år efter Yves död skriver Pierre brev till honom, och dessa brev blev den här boken. Den är snabbläst, vacker och en fantastisk inblick i den privata kärlek som fanns mellan Pierre och den man vi alla anser vara en av världens bästa designers.

Den här boken var perfekt när jag precis avslutat en bok som tog en evighet att avsluta. Jag behövde något lättläst som jag kunde ta mig igenom på en timme eller två. Det var så fint att få en inblick i deras liv och kärlek, hur de föll för varandra och byggde upp en enorm konstsamling som fyllde deras gemensamma hem från golv till tack. Det är också med viss sorg man förstår att det måste varit svårt att leva med en ångestriden och nyckfull man, alltid plågad av sina tvivel och intrasslad i ett drogmissbruk. I boken skriver Bergé en del om deras gemensamma hem i Marrakech, Marocco. En plats som allmänheten idag får besöka. Det är en av mina drömmar att få göra det. Det är också en av mina drömmar att äga en YSL-väska.

Läs nu den här boken, eller ge bort den i present för den är perfekt som det!

2 Responses

  1. Asa skriver:

    Jardin de Majorelle! Vi aker gärna till Marocko och har alltid Marrakesch som utgangspunkt. Känns alltid lite som att komma hem da Marrakesch är en by i storstadsformat. Var gang maste jag ocksa till Jardin de Majorelle. Det är som en oas i staden och fantastiskt fint. Om du kan, försök ta dig dit nagon gang! Det är verkligen värt ett besök.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *