De bästa barnböckerna just nu

de bästa barnböckerna just nu-1
Jag gjorde ett inlägg om Estrids bästa böcker för rätt så länge sedan. Då var det mest pekböcker och böcker för riktigt små pluttisar. Nu är hon lite äldre och vi läser böcker med mer text. Jag tänkte jag skulle visa de böckerna som vi ofta läser här hemma. Om Estrid fick bestämma skulle vi läsa om Ingrid varje dag, men den arma modern behöver lite omväxling så jag försöker med alla smidiga medel att få till en annan bok då och då. Vi läser för Estrid varje kväll innan det är godnattpuss, godnattkram och jag älskar dig, sov så gott, dröm söta drömmar.
barnböcker
Två av böckerna är nya, men tre av böckerna i mina gamla. Och ni må tro jag blir så sjukt nostalgisk när jag får plocka fram de här godbitarna igen. Snacka om att min mamma var ett geni som sparade våra böcker! Vi börjar nedifrån och jobbar oss upp.

ABC-resan av Elsa Beskow – Åh denna bok är alldeles ljuvlig. Om Anna och Bertil som ger sig tut i världen och genom rim och äventyr lär sig sitt ABC. Den här boken är toppen för Estrid eftersom hon är intresserad av bokstäver och tycker om att titta på bokstäverna och säga vem de tillhör. E är Estrid bokstav. D är pappas osv.

Oscar mus hittar en vän av Joe och Maria Majewska. Det här är en av mina gamla böcker och jag hittar den inte online. Men den finns säkert på biblioteket. Det är en underbar bok om en liten husmus som en dag tar sig ut i den stora trädgården. Där träffar han på en skogsmus som tar med honom ut på de mest spännande av äventyr. Bilderna i boken är fantastiska och det är en ren fröjd att läsa denna bok.

Den vilda bebiresan av Barbro Lindgren – Detta är också min gamla bok och den är underbar. Estrid är ju den vilda bebisen hon med och det är roligt att tillsammans läsa om bebisens äventyr. Han tar sig ut på det stora havet och träffar på djur, bläckfiskmonster och en storm. Den är lite läskig, men alldeles precis lagom läskig, och på slutet kommer bebisen hem till mamma. Men med sig har han en tupp som mamman aldrig riktigt förstår var den kom ifrån.
de bästa barnböckerna just nu-4
Gruffalon av Julia Donaldson – Den här boken fick Estrid av våra vänner Agnes och Andreas. Deras son älskar den och det gör Estrid med. Den handlar om den lilla musen som klarar sig undan skogens djur genom att skrämma dem med att hen ska träffa något som kallas för en Gruffalo. Så fasansfull att de andra djuren skrämt springer bort. Men vad händer då när musen en dag stöter på en riktigt gruffalo? Lyckas musen skrämma bort denna hiskeliga bäst. En vacker historia om hur någon väldigt liten samtidigt kan vara väldigt stor. Det tycker jag om att förmedla till Estrid, känslan av att man är stor på insidan.
de bästa barnböckerna just nu-5
Snipp och snopp och kalaset som växte av Tony Cronstam – Detta är en alldeles ljuvlig liten bok om olika slags familjer. Snipp och snopp går runt till kamraterna för att bjuda in dem på kalas. Hos föräldrarna finns det mammor och mammor, pappor och mammor, mammor och mammor och familjer med flera mammor och pappor samtidigt. Efter varje besök tycker snipp och snopp att det var lite konstigt hemma hos kompisen. Men aldrig för att de hade en annorlunda familj, utan för att de hade ett akvarie utan en fisk osv. Det är otroligt viktigt för mig att Estrid är medveten om att familjer kan se olika ut och att det inte gör någon skillnad. Att alla familjer är fina familjer och att all kärlek är bra kärlek. Jag gillar också att man genom denna bok pratar lite om snoppar och snippor för det har alltid varit så svårt för kvinnor att ha en avslappnad relation till sitt underliv. Jag ÄLSKAR att snipp-ordet kom till så att man enkelt kan prata med sin barn om både pojkar och flickors underliv.
läsa böcker-1
Du vet ju hur mycket jag ÄLSKAR att läsa och därför vill jag inget hellre än föra över den läsglädjen till Estrid. Och det finns inget mysigare än stunden på kvällen då vi kryper ner under täcket i hennes säng och läser en mysig bok innan det är dags att sova. Dagens bästa stund!
läsa böcker-2

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Matilda Holmqvist
7 år sedan

Åh, vad jag gillade boken om olika familjer! Ska tipsa om den på några förskolor jag jobbar på ^^ Det är så många barn som inte är medvetna om att familjer och kärlek kan se annorlunda ut. Så tack för tipset!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Matilda Holmqvist
7 år sedan

Den är verkligen helt underbart gullig. Framtagen tillsammans med RFSL (tror jag, om jag minns rätt).

Ugglanoboken
6 år sedan

Gruffalon gillar jag!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Ugglanoboken
6 år sedan

ja den är så söööööt! och spännande. Precis lagom läskig. =)

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x