Böcker lästa i januari

Något jag aktivt måste prioritera är tid att läsa. Jag fastnar alldeles för lätt på soffan framför tv:n. Och inget fel med det, men jag känner mig lite uttråkad. Jag vill bli berörd på det sätt som böcker kan beröra. Min boksmak är faktiskt väldigt bred. Och det är för att jag är intresserad av flera olika saker. Jag tycker om att känna det mysiga pirret i kroppen när man slukar en härlig chiclitbok där allt blir bra i slutet. Jag tycker om att fastna i en deckare som är en total bladvändare där man bara inte kan lägga ner boken. Jag tycker om att läsa böcker som kräver lite mer långsam läsning och som skapar känslor. De tre böcker jag läste i januari blir allt detta.

Att bli inspirerad varje dag är så viktigt tycker jag. För att känna sig på ett visst sätt måste man ändra sina tankar. Och allt för många tror och tycker att litteratur inte är för dem. Eller så skäms man för sin osofistikerade boksmak (?) eller så fnyser man på näsan åt andra med deras osofistikerade boksmak. Tänk att böcker kan vara så laddat? Det är tråkigt tycker jag. Böcker är som med allt annat i livet, ett smörgåsbord att välja av.

Mhairi McFarlane – Det kommer aldrig vara över för mig.
Detta är en underbar chiclitbok som jag slukade. Den är precis en sådan man vill läsa när man behöver känna mys. En sån bok man tar fram när man sitter nerkrupen i soffan med tända ljus, pyjamas och med ett behov av att sjunka ner i feelgood.

Den här boken handlar om Georgina Horspool. Hon får sparken från sitt usla jobb och kommer på sin loserpojkvän med att vara otrogen på en och samma dag. Med en mamma som inte är riktigt nöjd med dotterns oförmåga att stadga sig och en syster som försöker vara hjälpsam väljer Georgina att extrajobba i en bar. Som leder till en anställning. Och där chefen visar sig vara pojken som var hennes stora kärlek i ungdomen. Minns han henne? Varför tog det slut mellan dem? Hur blir det när hon jobbar med honom? Åh, den var romantisk, härlig och precis sådär mysig som feel good ska vara.

Franz Werfel – en kvinnas blekblå handskrift
En tunn liten bok men full av så mycket känslor. Den handlar om sektionschefen Leonidas som går igenom sin post. Han har allt. Makten, pengarna, utseendet, hustrun och det goda anseendet. I posten ligger ett blekblått kuvert adresserat från en kvinna från förr vars handstil han aldrig glömmer.

Det här handlar om en bitterljuv kärlek och framförallt så är det ett porträtt som visar upp nakenheten och det fula i Leonidas, denna opportunist. Han är en rätt så patetisk man och det är en klockren beskrivning av en självuppfylld man. Boken innehåller också hintar av den antisemitism som rådde på 40-talet, vilket jag tyckte om. Boken är skriven av en judisk författare vars böcker brändes på bål i Nazityskland. En historiskt viktig bok att läsa med andra ord.

Plus i kanten till det vackra omslaget som verkligen inspirerar mig.

Kepler – Paganinikontraktet
Efter den lite mer allvarliga boken innan var jag sugen på en lättläst spännande deckare. Valet föll på denna bok av Kepler. Den var superbra! Jag slukade verkligen den. Det är ju inte för inte som Kepler är en succé. Böckerna är galet spännande. Och ruskiga.

Den här boken handlar om en direktör som hittas hängd i sin lägenhet, samtidigt som en kvinna hittas drunknad i en båt. Hennes lungor är fyllda av vatten men hon är i övrigt helt torr. Tack vare den envisa polisen Joona Linna utreds detta som två mord som sakteligen börjar kopplas samman. Och plötsligt står polisen själv inför sin farligaste prövning. Vem kommer leva och vem kommer dö? Mer än så kan jag inte skriva för ingen vill ju ha en spoiler på en riktigt spännande bok. Jag rekommenderar dig verkligen att läsa den!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x