Mat

Recept på magisk gurklemonad

Som du kanske redan vet så dricker jag inte alkohol men jag ÄLSKAR hela konceptet cocktail! Vackra glas, spännande smaker, is, sugrör, känslan av FEST! Åh, I just love it! Därför är jag alltid på jakt efter bra recept på alkoholfria drycker som är vackra och festliga. Jag kom över ett recept en gång på gurklemonad och jag testade det direkt och det var SUCCÉ! Jag älskar denna dryck! För att inte tala om heta sommardagar när denna lemonad är sååå svalkande.

GURKLEMONAD 1,5 liter

Ingredienser:
300 g gurka
1 dl färskpressad limejuice
1 dl färskpressad citronjuice
1,5 dl honung (mer eller mindre beroende på hur surt du vill ha det)
1 dl färsk mynta
1 dl färsk citronmeliss
1 liter kallt vatten
is

Gör såhär:
– Skär gurkan i bitar.
– Mixa gurka, lime- och citronjuice, honung, mynta och citronmeliss i en blender eller med en stavmixer.
– Sila allt genom en finmaskig sil och häll i en kanna.
– toppa med kallt vatten och fyll ett glas med is.
* För extra festligt blandar du med kolsyrat vatten istället för stilla.

En perfekt drink året runt. Den känns så fräsch och spa:ig vilket jag älskar. Det är också kul med alkoholfria drinkar får då kan Estrid också få en speciell drink. Hon är sannerligen min dotter och älskar att dricka ur festliga glas och tycker det är PEST när vi under veckodagarna serverar mjölk och vatten till middagen. ”IIIIIINGEN FESTLIG DRYCK” ylar hon och känner sig berövad på livet. Bless her heart. Jag förstår henne! Jag känner mig också berövad. Därför smygdricker jag pepsi max ur champagneglas på kvällen när hon sover.

Övrigt så känner jag mig on top of the world. Kanske lite risky att skriva detta när jag fortfarande väntar på mitt covidtest när jag skriver detta MEN min modeutmaning på insta är en succé! Alla som är med är så inspirerande, vackra, modiga och härliga. Följare trillar in på löpande band och jag har roliga samarbeten på g. Det är stort intresse kring min coachning som jag nu erbjuder. Utanför fönstret lyser solen. Under den senaste månaden har min instagram exponerats till 1,5 miljoner personer! SINNESSJUKT! Åh, vad härligt med lite stuns i stegen! En dålig dag kan komma vips när man minst anar. Så dagar som dessa när man känner sig FAB får man faktiskt lov att uppmärksamma det!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x