Mat

Fridas overnight oats med extra allt

overnight oats
Åh, nu har jag vaknat till ännu en helg! Så skönt! På helgen sover vi alltid lite längre och äter en lång frukost. Jag älskar de små rutinerna. Att tassa upp och sätta på kaffet, skruva upp radion lite och glänta på dörren precis så man kan norpa tidningen. Sen sitter vi och äter, läser tidningen och pratar med varandra. Än är det fortfarande kyligt så tända ljus är ett måste. Det är inga maratonfrukostar som tiden innan barn, men ändå tillräckligt länge för att den ska kännas helg och inte vardag.

Men det var ju egentligen inte det här jag skulle berätta för er. Det jag ville berätta var att om det ljuvliga du ser på bilderna. Overnight oats! Alltså det är så gott! Och snabbt! Du rör ihop det på kvällen, låter det stå över natten och sen är det klart.
overnight oats-2
I min mix blandar jag havregryn, cashewnötter, russin, kokos, linfrön och kanel. Sen häller man på mjölk så det precis täcker. Därefter rör du runt ordentligt, på med ett lock, och in i kylen. På morgonen är det klart och häll på lite mer mjölk. Du kan äta den som den är eller med lite färsk frukt ovanpå. Det bästa är att även Estrid älskar denna gröt så jag snor ihop en stor burk som räcker till oss alla tre på morgonen.
overnight oats-3
Denna helg är fylld av spännande grejor. Vi ska åter igen besöka Malmö live som i eftermiddag har familjedans. Lite oklart vad det innebär med jag är pepp! På kvällen blir det en härlig myskväll med mellon och en älskad bredvid mig på soffan. På söndag ska vi hem till våra vänner Zara och Anders (ja jag vet, det är sjukt förvirrande att våra andra vänner heter Sara och Andreas och Gabbi och Anders. Deras föräldrar var inte så kreativa. Det hade varit enklare om de hette typ Moon, River Bee och sånt). Men iallafall, vi ska hem till Zara och Anders, får playdate med våra jämnåriga barn och lite skitsnack för de vuxna.

Det kommer bli en fin helg! Vad ska du göra i helgen?

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Zara
Zara
6 år sedan

Lugna puckar, Frida! Jag döper om mig till River Bee Jäger, det är ju stencoolt! 😂👌

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Zara
6 år sedan

Ja faktiskt! I like it!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x