Lotuskliniken, för kvinnors underliv

lotuskliniken-3
Det här är Dr. Selma Mowazi, specialist gynekolog med över 25 års erfarenhet inom gynekologi. Det är också kvinnan som från och med nu ska ha ansvaret för mitt underliv. Igår fick jag träffa henne när Fnulan höll ett bloggevent på Lotuskliniken. Låt mig börja med att säga att jag älskar denna Selma! Hon blev gynekolog i Irak och fortsatte sig arbete här i Sverige. Hon vet allt om underliv och när hon ville bli sin egen började hon göra grundlig research och gå på kurser. Därefter valde hon att kombinera traditionell gynekologisk behandling med estetisk gynekologi.
lotuskliniken-1
Kvällen inleddes med mat, dryck och presentation av Selma och kliniken. Vi fick sagolik Irakisk mat och fick lyssna på berättelser om kvinnohälsa, underliv, urininkontines och så vidare. Det är skrämmande så vanligt det är med urininkontinens efter förlossning. Genom en laserbehandling som Selma gör så tightas slidväggarna till vilket hjälper med urininkontinens. Många fnyser föraktfullt på ”tilltightning” men jag menar att det är ett bevis på den ojämställda vård vi var. Kvinnor ska helt enkelt acceptera lite läckage efter förlossning eller vid åldrande. ”Det hör till”. Men inte om Selma får bestämma. Ett hälsosamt underliv är livskvalité och det är Selmas drivkraft.
lotuskliniken-2 lotuskliniken-4
Den här saken förs då in i underlivet, där laser pulserar runt och träffar slidväggarna. Processen stimulerar produktionen av olika hormoner som skapar en tilltightning. Det är ett helt smärtfritt ingrepp. Samma teknik används även på kliniken för ansiktet. Då för en facial rejuvenation.
lotuskliniken-5
Det fick vi se live när en av personalen gjorde en behandling på ansiktet.
lotuskliniken-6
Jag kom från jobb och hade på mig den här klänningen från HM (här, OCH på REA!)
lotuskliniken-7
Kvällens patient!
lotuskliniken-8 lotuskliniken-9
Detta var en något mer smärtsam behandling och jag tror att jag håller mig till min exfolierande masker och fuktkrämer. En av kvällens deltagare trodde trots allt att jag inte kunde vara en dag över 24 med min hy! Well thank you *slänger med hästsvansen*.
lotuskliniken-10
Det jag tar med mig från Lotuskliniken är inte de estetiska behandlingarna, utan snarare de medicinska. Jag anser verkligen att kvinnohälsan alltid får stå i bakgrunden och inte prioriteras inom vården. Jag tycker det är anskrämligt, till och med förfärande, att kvinnor går med obehandlade förlossningsskador, lider av urinläckage och varken kan springa eller hoppa, har ont vid sex, drabbas av framfall och får preventivmedel som inte passar dem. Därför behöver vår värld fler som Dr Selma. Som brinner för kvinnohälsan och kvinnors rätt till ett friskt fungerande underliv såväl som sexliv.

Det var en mycket inspirerande kväll, med skratt och öppenhjärtlighet. Och Dr Selma kan skriva upp en ny patient på sin klinik för hon inger sådant förtroende och skapar sådan trygghet att jag numer är fullt trygg med att låta Selma vara mitt underlivs närmst förtrogna. Vi skulle alla ha en gynekolog som Selma!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Cecilia
Cecilia
7 år sedan

Håller med. Vilken kväll. Å vilka människor. Selma, i love her. Vill ta med henne hem till Hälsingland..Första eventet för min del. Å jag är frälst. //Cecilia (medföljande hitrest lillasyster till Sofie som va där)

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Cecilia
7 år sedan

Tack för din kommentar Cecilia! Så roligt att du lämnade en kommentar! Visst hade vi en rolig och trevlig kväll! Hoppas jag får se dig på fler events framöver! Kram Frida och hälsa Sofie!

Charlotte
Charlotte
5 år sedan

Nej, nej, nej. Estetisk kirurgi har inget med inkontinensbehandling att göra!! Det är ett rent estetiskt ingrepp utan någon som helat funktion. Att du väljer att promota denna klinik som seriösa gynekologer helt förkastar är helt obegripligt för mig? De gör också förminskning av blygdläppar och annat trams som bara spär på unga tjejer vridna bild av det ”perfekta underlivet”. Vi ska ha rätt till bra förlossningsvård och eftervård, behandling vid inkontinens, ABSOLUT. Men det här är fel på så många plan att jag inte vet vad jag ska börja!!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Charlotte
5 år sedan

Jag tycker det är fel med estetisk kirurgi. vad jag tycker var bra med den här kliniken var just att de även hjälper kvinnor med inkontinensbesvär. Deras andra ingrepp lämnar jag därhän.

Charlotte
Charlotte
Reply to  Frida G Svensson
5 år sedan

Men det ingreppet du beskriver är ingen inkontinensbehandling. Det är en tilltightning av slidan. Att de marknadsför den som behandling mot inkontinens är nog egentligen fog för en IVO-anmälan. Märkligt att de ens låtit dig publicera denna text. Inkontinenskirurgi gör inte på detta sätt alls. Det är ren kosmetik.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Charlotte
5 år sedan

tack för infon! ska läsa det på en gång!

Charlotte
Charlotte
Reply to  Frida G Svensson
5 år sedan

Gör det! Så hoppas jag att du bestämmer dig för att ta bort inlägget så inte fler kvinnor lockas in på denna extremt tvivelaktiga klinik.

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x