Färgsprakande vårmakeup

färgsprakande vårmakeup-1
Äntligen har jag en stund att sitta ner och skriva det här inlägget. Jag har velat visa det hur länge som helst, men det är crazy busy just nu. Både David och jag har mycket att göra och det har varit svårt att få tid till bloggen. På kvällen när jag har haft tid så har jag helt enkelt bara somnat. Bums och knall fall. En mycket trött småbarnsmorsa med andra ord. Nu äntligen finns dock en liten stund över. Det är ju dags att presentera vårmakeupen!
färgsprakande vårmakeup-2
Nu börjar vi få varmare temperaturen och jag märker det på många sätt och även i sminknecessär. Det slår aldrig fel, mot våren blir jag sugen på lite mer knalliga färger. Vintern kräver ofta mer smink och jag bär bäriga läppar och dova färger. Men nu på våren vill jag vara färgglad, som en sorbetglass. Min fina palett från Inglot kommer fram och jag använder mycket lila toner. Jag är inte mycket för andra färger på ögonmake utan är en riktig neutrals kind of gal som dras till olika nyanser av beige, brunt, champagne och mauve. Men just lila är en så tacksam färg, särskilt för oss med bruna ögon. Ögonskuggan matchas med fördel med en lila eyeliner från Isadora. Under hela vintern är mina naglar mycket mörka men under vår och sommar är det härliga röda, rosa, hallonrosa, persika och orange färger som pryder mina tassar.
färgsprakande vårmakeup-3
Och så massa highlighter! Jag vill ha shine shine shine och maxar verkligen under våren. En primer från Clarins med pärlemorskimmer som jag använder under min foundation, då får man ett hrligt glow. På kindbenen använder jag Benefit highbeam som är en flytande highlighter och slutligen på kinderna använder jag ett rosa rouge från MAC som även den har ett skimmer i sig.
färgsprakande vårmakeup-4
Läpparna ska vara sorbeiga och härliga och toner av rosa, persika och hallonrött är den stora favvisen under våren.

Ändrar du din sminkgarderob under de olika säsongerna? Jag gör det verkligen, rätt omedvetet. Under våren är det färgstarkt, under sommaren är det minimalt smink med fokus på massa bronzer och gyllene lyster, på hösten är det en flawless bas och massa ögonsmink och mycket kajal och på vintern är det vintriga och glittriga ögon och mycket röda läppar.

Nej nu kör vi onsdag, min sista jobbdag innan jag går på föräldraledighet. Hemma är det ett evigt pusslande nu. Jag har mycket politikjobb om kvällarna och David massa fotojobb att redigera. Ikväll kommer jag hem efter jobb för en snabb puss och hej hur var din dag och sen sticker David iväg på ett fotojobb. Torsdag är en dag med Estrid och kanske en lunch på stan. David är borta hela dagen får fotojobb långt borta. På fredag åker vi på begravning och vinkar farväl till en saknad person. MEN SEN! Sen kommer den stora belöningen. På lördag ska mina föräldrar passa Estrid och jag och David ska bo på hotell, gå på konsert på Malmö live konserthus och sen på söndagen äta lång hotellfrukost. Sen hämtar David upp Estrid och jag swischar vidare till brunch hemma hos Carro. Det är en slitsam vecka vi har haft och kommer ha, men helgen blir det stora vattenhålet. Där vi laddar våra batterier och får tid för varandra, för samtal om framtiden och bara vara nära.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Irene
7 år sedan

Alltså, jag blir seriöst avundsjuk! Jag skulle också vilja ha det så där, med olika färgpaletter och krämer och grejer. Inte att förglömma; kunskapen att använda dem också!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
7 år sedan

man kan ju lära sig! älskar mina 20 minuter i badrummet varje morgon där jag får sminka mig! bara älskar det!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x