Vardagen börjar när BBC ringer

 

bloggpaus-5
Så kom måndagen och gick lika fort. Och vips är man tillbaka i verkligheten. Jag fick en rivande start. In på kontoret, gå igenom alla högarna som landat på mitt skrivbord och sedan börja beta av arbetsuppgifter. Valrörelsen är igång nu på allvar och telefonen gick varm igår med frågor och förfrågningar. Och sedan ringde Gabriel!
bloggpaus-2
”Gabriel from the BBC, a brittish reporter, here in Malmö”. Han gör en kortfilm för BBC om Sverige och vill ha med mig. Vi gjorde en förintervju igår och även om jag är flytande i engelska så var det lite svårare än om man hade gjort det på svenska. Filmen handlar om den bild som finns i Sverige utomlands när det kommer till våldtäkt. Sverige anklagas för att vara the rape capital of Europe och de främlingsfientliga och invandringskritiska påstår att detta är på grund av den stora invandring vi haft i Sverige. Som advokat och integrationspolitisk talesperson har jag en hel del att säga om den här frågan.
bloggpaus-1
By the way, vad är grejen med att min familj alltid ska photobomba mina bloggbilder!? =)
bloggpaus-4
På onsdag gör vi den riktiga bandade intervjun och det känns väldigt spännande. Nu blir det mycket politik på bloggen och i mitt liv fram till valet. På lördag har Liberalerna valkickoff i Malmö och då kommer Björkis dit. Det ska bli så himla fint att träffa alla mina skånska favoritliberaler. På söndag är det möte med Liberalerna i Vellinge och då sätter vi igång valrörelsen här nere.

Är det några politiska frågor du vill att jag ska svara på? Jag vet att politik är väldigt komplicerat så kanske du vill att jag ska förklara något? Och så har jag en fråga till dig. Vet du redan nu vilket parti du ska rösta på eller är du som majoriteten av alla oss svenskar och bestämmer dig de senaste dagarna innan valdagen?

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

9 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Christin - Midis
5 år sedan

Heja dig frida! Här är du som bäst i dessa texter. Ser framemot din höst!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Christin - Midis
5 år sedan

tack fina du! jag uppskattar all feedback från dig! <3

Ulrika
5 år sedan

Ser verkligen fram emot att se filmklippet, låter intressant! Älskar vilken pondus du utstrålar på bilden där du blir fotobombad (i båda versionerna 😉 ).

Vet inte hur jag ska rösta, framförallt som jag flyttat från Sverige, visserligen till nordiskt grannland men BOR ju ändå inte där. Har funderat mycket fram och tillbaka med vilken rätt jag egentligen röstar. Är ju svensk medborgare, visst, men det är ju bara för att jag råkade födas där, inte för att jag bor där. Naturligtvis kan jag ju påverkas av riksdagsvalets utfall i Sverige, men det kan ju alla mina grannar också utan att de för en gångs skull får rösta där. Känns lite som om jag är med i en förening men inte alls är aktiv men fortfarande har rätt att rösta på föreningsstyrelse, har jag verkligen underlag och insikt nog att göra det?

Nå, jag tror nog att jag kommer att rösta men är fascinerad av demokratins struktur, hur man ska bygga den för att hålla den fungerande, för i min värld är det ett av de svåraste statsskicken att upprätthålla kvalitativt (därmed inte sagt att man inte ska göra det, bara att det kräver en god utformning).

ska sluta den här ”romanen om röstningen” nu 🙂

Amanda
Amanda
Reply to  Ulrika
5 år sedan

Du kan ju rösta utifrån partiernas utrikespolitik 🙂 Det påverkar ju även dig och andra som inte bor i Sverige.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Ulrika
5 år sedan

jag valde faktiskt att svara på din fråga/tanke i ett helt blogginlägg. Kram!

Amanda
Amanda
5 år sedan

Är också liberal (dock CUF:are och centerpartist) och måste säga att det är så härligt med en blogg som lyfter liberala värderingar och politik på ett insatt sätt. Annars känns det som att influencersvären är vänster by default och motiverar det med att de röstar för att andra ska få det bättre, inte bara de själva. Som om alla liberaler och borgare är själviska och inte vill att de som har det sämst ska få det bättre.

Undrar hur många av vänster-bloggarna som tänker på att V bland annat är för en Swexit (hemska tanke!) och vill ersätta vårt nuvarande ekonomiska system med ett socialistiskt sådant med allt vad det innebär för det privata näringslivet (som de själva är en del av), äganderätten och valfriheten…

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Amanda
5 år sedan

åh ja jag håller så med dig om vänstervridningen på bloggar. och även att vänstern typ kidnappat feminismen. Så tråkigt att inte fler liberala/borgerliga feminister kommer fram i debatten!

Ekapek
Ekapek
5 år sedan

Jag är tyvärr inte alls insatt i politiken och tycker det är svårt att förstå framför allt, vad menar egentligen politikerna när de bäddar in alla meningar i ord som man måste slå upp i en ordbok. Därför har jag bestämt mig för att bli mer insatt, läsa mer, kolla debatter under hösten. För att veta, lära mig och förstå!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Ekapek
5 år sedan

så himla moget och intelligent beslut av dig. Det är verkligen att ta ansvar för vår demokrati och välja att bli mer insatt. Om du har några frågor (inga är dumma här hos mig) så bara hojta till. Fasen vad grym du är! Kram!

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x