Det är för din skull jag gör det

det är för din skull
I Harper’s Bazaars kroppspositiva (nåja) nummer intervjuades Ashley Graham. En av världens bäst betalda modeller och plus size. Hon är uppenbarligen här för att stanna med sina 6.8 miljoner följare på instagram. Det är lika uppenbart att världen behöver kvinnor som henne, med hennes kropp, hennes driv och hennes aktivism. Hennes mål är att förändra modeindustrin. Jag fastnade för ett uttalande hon gjorde i intervjun. Hon sa att hennes främsta mål är att ALLA kvinnor ska få känna att de är inkluderade i modevärlden. Att mode är för dem också.

Idag har modevärlden blivit mer öppen och de med annan etnicitet än den vita har fått lov att ta större plats. Tack och lov, det var ju på tiden. Vi ser också en acceptans för olika sexuella läggningar och gender-bending där androgyna män och kvinnor rör sig mellan vad som är en gammaldags bild av just manligt och kvinnligt. Men det är fortfarande i princip ett totalstopp för kurviga tjejer. Och jag kan för mitt liv inte förstå varför.

Vi är många som är större än en size 0 (typ alla av oss) och definitivt många som även är större än en storlek 38 eller 40. Utbudet för stora kvinnor är inte så stort. Tänk om ett modehus började göra upp till storlek 50. Vi hade ju vallfärdat dit! Highfashion som faktiskt passar oss! Modeindustrin ska också komma ihåg att vi är många kurviga kvinnor som också är köpstarka. Vi är inte taniga tonåringar med studiebidrag. Vi är grown ass women med en plånbok med spenderarpengar.

Detta är anledningen till att jag visar upp mig och mina outfits här på bloggen, och främst på instagram. Jag gör det för dig. Och för mig. Men för dig framförallt. Jag vill vara Beyonce, Michelle Obama, Cindy Crawford och RuPaul och inte en sekund be om ursäkt för hur jag ser ut. Idag ska jag intervjuas av BBC. Det är stort för mig. Jättestort. Ska jag nu oroa mig över hur jag kommer se ut på tv? Ska jag fokusera min morgon på att hitta ett tält stort nog att dölja hur jag ser ut? Aldrig!

Jag har tagit på mig min mest kurvkramande omlottklänning, höga klackar, röda läppar och satt upp håret i en slät och stram hästsvans. BBC ska se detta ansikte. Jag har lika stor rätt att vara min inre Beyonce oavsett min kroppsstorlek. Jag har lika stor rätt att äga en tv-ruta med min närvaro, kunskap, utstrålning och kropp som den som är smalare än mig.

Jag har ingen skyldighet att gömma mig. Istället anser jag att jag har en skyldighet att visa upp mig. Så att du vågar. Och att den efter dig sen vågar. Vi måste vara dem som startar smällen som sedan ger ringar på vattnet. För kanske att jag som modetjej, bloggare, kvinnlig politiker och framgångsrik kvinna har en kroppsstorlek annorlunda från majoriteten av andra kvinnor i mitt område. Men jag känner att jag representerar majoriteten av kvinnor där ute. Och att jag har dessa kvinnor bakom ryggen. Och fram tills du vågar så tar jag och min homegirl Ashley täten! 😉

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Lena
Lena
5 år sedan

Kan se dig framför mig, så vacker. Du får gärna lägga upp en bild.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Lena
5 år sedan

Du får se sen när jag lägger upp klippet! =)

Maria
Maria
5 år sedan

Heja heja önskar att fler tänkte som du!
Och vad är det med de som gör kläder som fått för sig att kurviga kvinnor älskar stormönstrat och blommigt.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Maria
5 år sedan

it beats me!

Angelica
Angelica
5 år sedan

Så jädra bra! Du är grym Frida!!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Angelica
5 år sedan

tack finaste Angelica!

Josefine
Josefine
5 år sedan

Så modigt av dig, både att intervjuas för BBC och att ta för dig och klä dig som du vill! Det stärker även mig till att våga! Kram!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Josefine
5 år sedan

Josefine! Livet är till för att levas så LEV!

Anette
Anette
5 år sedan

Girl Power!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anette
5 år sedan

love you!

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x