Stukad fot men aldrig ett stukat ego

kashmir-5
Jag skulle egentligen blogga något helt annat idag, MEN igår slant jag med foten ner för en trapp och stukade foten. Det blev inget fotande igår inte. Istället fick jag ligga med lindad fot i högläge och bli bortskämd av Estrid och David. Så därför fick jag snabbt tänka om. Vad ska jag blogga om idag? Mina viktigaste frågor inför valet såklart!

Skolan
Utan en bra skola funkar i princip ingenting. Skolan är grunden för att ge en person chansen att släppa bojorna om sin bakgrund och få valmöjlighet i sin framtid. Vi måste ha en skola som ser varje elev. Som inte begär att eleverna ska vara samma. Istället måste vi ha en skola som hjälper den med utmaningar och utmanar den som är särskilt framåt i skolan. Jag vill ha en skola med lugn och ro. Ordning på klassen, mobiler avstängda och undanplockade, respektfulla elever, tider som passas, höga krav som ställs och skolor som inte är hedersförtryckets förlängda arm, utan som prioriterar barnens rättigheter. Alltid.

Integrationen
Ja integrationen har inte varit på topp i Sverige. Den har på många sätt varit obefintlig. För mig är det ofattbart att språkundervisning erbjuds först när man fått uppehållstillstånd, vilket kan ta år! Nej, svenskaundervisning bör erbjudas på en gång från det att man kommit till vårt land. Och en obligatorisk samhällsundervisning. Om du kommer till Sverige har du många fantastiska rättigheter, men du har lika många skyldigheter och dessa är lika viktiga. Vi har haft en integrationspolitik som varit en enda stor kvinnofälla. Den har fokuserat på männen och kvinnorna, ofta dem som kommer sen som anhöriginvandrare, har helt glömts bort. Verkligen sorgligt eftersom jag är övertygad om att om man integrerar en kvinna så integrerar man en hel familj. Vi måste se till att invandrare hamnar i arbete. Det är verkligen nyckeln till tillhörighet, självkänsla, samhörighet, språkinlärning och samhällsengagemang.

Feminismen och hedersförtrycket
Hedersförtrycket i Sverige är  vår största feministiska utmaning just nu. Inte för att det är den fråga som drabbar flest kvinnor. Det gör ju den ojämställda lönesättningen och de ojämställda pensionerna. Men hedersförtrycket är det förtryck som inte tas på allvar på samma sätta som våra andra feministiska frågor. Vi vet inte ens hur många ungdomar som lever i ett hedersförtryck. Vi har haft en mätning för många år sedan som sa 70.000. Sen kom en studie som estimerade det till 100.000 ungdomar. Sedan har ingen ordentlig kartläggning gjorts. Forskare på området estimerar nu att det är över en kvart miljon barn och ungdomar som lever i hedersförtryck. Och stora delar av vårt samhälle står bara bredvid och tittar på när dessa barn är fast i ofrihet. För folk är för rädda för att kallas rasist. Man är inte rasist om man kräver att barns rättigheter ska respekteras. Man är en feminist med barnperspektivet i fokus.

Vad är dina viktigaste frågor i valet?

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

19 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Josefine kemell
5 år sedan

Bra inlägg. Väldig intressant!

Wilma Melin
5 år sedan

Intressant inlägg! Svårt det där inför valet. Helt utanför ämnet men tycker det är så roligt att du jobbar på en advokatbyrå. Det var min plan från början också innan jag kom på att jag istället villegå med i de militära!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Wilma Melin
5 år sedan

men wow vad cool du är som är med i det militära! jag är advokat specialiserad på våld i nära relationer och heder.

Hannas krypin
5 år sedan

Jag tycker det är så svårt med valet i år. Ett som är klart dock är att jag aldrig kommer rösta rött. Finns inte en chans. Om jag inte gillar partiledaren så kan jag inte rösta på partiet heller oavsett hur bra politiken är. Stefan Löfvén, ryser av bara tanken på honom. För mig blir det något parti i det blå blocket. Mest troligt centern. Men vi får se.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Hannas krypin
5 år sedan

om jag var du hade jag röstat på Liberalerna. Vi har varit feminister de senaste 300 åren och alltid varit liberala. Det har centern bara varit på sistone. Och jag är inte alls övertygad av centerns integrationspolitik. Den känns genomtänkt för mig.

Netti Starby
5 år sedan

Nej vad typiskt med foten och jag bröt en gång min fot via en trappa. Så himla typiskt 😀 Kramis

Josefine
5 år sedan

Åh,fy, hoppas att stukningen läker fort!
Hur snyggt badrum alltså?! 😍

Elin
5 år sedan

Åh men så fin du är!!!! <3

Natalie Midestad
5 år sedan

Åh stackare… Hoppas foten blir bättre snart! <3

Emma Engström
5 år sedan

Som du skriver, skolan är verkligen grunden till allt! Så viktigt <3

sofia lissmyr
5 år sedan

Usch stackars dig, hoppas det blir bättre snart! Vad fin du är! 🙂

Dixi Wonderland
5 år sedan

Jag stukade foten när jag var yngre. Hela sommarlovet fick jag spendera inomhus 🙁 Hoppas att det går snabbare för din att läka 🙂

Anette
Anette
5 år sedan

Skolan!!!! Jag blir galen av allt tjafs och av respektlösheten! Hoppas skolan blir statlig igen för den kommunala skolan är en katastrof! Tack gode gud för vår friskola!
Jordbrukspolitiken. Som jordbrukare idag finns inget stöd för utveckling eller framtidsarbete. Jordbruksverket mer stjälper än hjälper. Ex torkan i år!
Dom som ska få stöd, får pengarna 2020. Det hjälper inte inför sådden 2019.
Hamnar vi i en stor kris är maten slut i butikerna på 10 dagar…vad lever vi av sedan? Skulle önska en plan för ett självförsörjande sverige.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anette
5 år sedan

Du vet att Liberalerna anses, av naturskyddsföreningen, ha den bästa miljöpolitiken av partierna i alliansen!

Frida
5 år sedan

Gör det! Den var riktigt god 😀

Håller helt med i det du skriver och jag tycker att alla de frågor du tar upp är jätteviktiga! Det är väldigt mycket som inte riktigt har fungerat de senare åren och jag hoppas på ett byte inför nästa val.
En fråga jag också tycker är viktig är hur vi på bästa sätt kan ta hand om våra pensionärer.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Frida
5 år sedan

Du har helt rätt. Jag hoppas att du röstar Liberalt för vi har en genomtänkt politik för våra äldre.

Annie
5 år sedan

Bra skrivet och intressant inlägg 🙂
Härlig bild också 😉

Petra
5 år sedan

Vård, skola och föräldraförsäkringen. Lutar faktiskt åt Kd eller centern, varför ska jag rösta på ditt parti övertyga mig!!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Petra
5 år sedan

Haha nu ska jag övertyga dig. Eftersom skola är din priofråga bör du rösta på L. Vi har varit skolpartiet otroligt länge och har väldigt stor kompetens. De reformer som Jan Björklund drev igenom visar sig nu när elevernas skolresultat i Pisa äntligen har börjat gå i positiv riktning. Angående vården är det en prioriterad fråga även för oss i L. Exempelvis vill vi ha fler vårdbiträden som kan effektivisera arbetet, underlätta för övrig vårdpersonal och skapa en snabbare och bättre service för patienterna. Föräldraförsäkringen är det ingen som tar tag i förutom L. Vi har haft en jämställdhetsgrupp som arbetat fram ett förslag på en helt ny föräldraförsäkring. Förslaget är modernt, feministiskt och fantastiskt. Jag har bloggat mer om den här: https://fridakummerfeldt.se/kategorier/asikter-politik/liberala-foraldraforsakringen/

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x