Veckonytt #21

Denna veckas veckonytt är en feministisk bomb! Det har varit en helt galen vecka ur feministisk synpunkt där mäns hat mot kvinnor, sextrakasserier och näthat varit i fokus. Låt oss mobilisera! För jag håller inte alltid med min medsyster och kommer inte påstå mig hålla med henne enbart för att hon är kvinna. Men oavsett politiskt tillhörighet kommer jag ALLTID stötta henne i kampen mot det här fruktansvärda sexistiska näthat som riktas mot oss. Jag säger det igen! Låt oss mobilisera, det här kan inte passera i tysthet!
veckonytt1
Min vän Bahareh Andersson, en människorättskämpe jag beundrar, medverkade i Opinion Live. Efter hennes medverkan tog det strax över en timme och sen började hat och hot välla in. Hon skulle våldtas till döds och gud vet vad. Bahareh har skrivit en gripande och mycket bra text efter att hon utsattes för denna hatstorm. Låt det vara en läxa för oss alla, att när kvinnor vågar tala och stå upp för människors värde, då måste vi runt om henne backa upp. Det betyder inte att alla måste hålla med en medsyster, men i kampen mot näthatet måste vi enas och backa upp varandra.
veckonytt2
Systrarna Hannah och Amanda startar nu en modellagentur för alla kvinnor, oavsett storlek och bakgrund. Äntligen säger jag! Mer mångfald åt modebranschen. Det är sannerligen på tiden!
veckonytt3
Metromode tipsar om 9 dokumentärer om powerkvinnor som alla borde se. Jag betar av dem en efter en!
veckonytt4
På skönhetsfronten är jag på jakt efter en ny primer. När ett av mina favvomärken, Paula’s choice, nu kommer ut med en ny primer blir jag som ett barn på julafton. Denna måste jag testa!
veckonytt5
Det må snöa i Skåne men jag är alltid på jakt efter den perfekta vårklänningen. Denna klänning är EVERYTHING! Kan man ens gå vidare i livet utan den här i garderoben? Det är frågan det mina vänner!
veckonytt6
Skultuna lanserar en ny kollektion krukor och ljusstakar and I’m living for them! Den lilla ljusstaken är så cool och gullig samtidig och jag måste ha den!
veckonytt7
Elithandbollsspelaren Linnéa Claeson sextrakasseras dagligen av okända män på nätet. De ser henne på en match och sen börjar de obehagliga meddelandena rulla in. Linnéa har startat ett instagramkonto där hon visar upp meddelandena och sina svar. Låt oss alla följa henne och ge henne nätkärlek i drösvis! Fy fan för dessa män. Vad är egentligen deras problem!?
veckonytt8
Slutligen såg jag detta underklädesset häromveckan och ville tipsa er. För oss med stor byst är denna BH-modell lite knepig. Jag upplever att tjejerna helt enkelt inte sitter på plats, men för er med mindre byst vill jag uppmana dig att investera. Vilken dröm att gå runt med detta drömmiga set på sig! <3

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x