När man vill ge sitt barn hela världen

ge sitt barn hela världen
Dessa något korniga mobilbilder är de finaste bilder jag någonsin sett. Dessa bilder är från igår när David var på Malmö live på instrumentprovning för barn. David är otroligt musikalisk och spelar både gitarr och piano, samt skriver egen musik. Jag är också musikalisk och sjunger. Davids pappa, Estrids farfar, är musiker och han och farmor följde också med igår. Jag vet att det är Davids dröm att Estrid ska syssla med musik. Att det ska vara ett gemensamt intresse för dem. Därför vet jag hur otroligt stort gårdagen var för honom. När jag kom hem från årsmötet satt dem och fikade i vårt kök och berättade allt om sin dag. Estrid hade älskat att trumma och hon var hänförd av elbasen. Hon satt länge och plingade på de olika strängarna, blundade och lyssnade på ljudet som kom fram i hörlurarna. Fiolen var ok, men inte alls lika spännande som den stora el-basen.
IMG_3162
Jag tycker det är helt fantastiskt att Malmö live har alla dessa familjeevent som till på köpet är helt gratis. Det är i många länder otänkbart att detta erbjuds till befolkningen. Vilken ynnest att vid blott två års ålder redan få erbjudas möjligheten att känna och ta på instrument. Nu måste vi nog ögonabums köpa en liten gitarr och ett litet piano till Estrid. Men även om en familj inte har ekonomiska förutsättningar för att köpa instrument så möjliggör kommunala musikalskolan att alla barn, oavsett bakgrund, kan spela musik. Det är otroligt! Jag vet själv hur mycket kommunala musikskolan betytt för både mig och David. Det gav oss biljetten och inträde in i en helt annan värld. Musikens värld. Och att vara i den är otroligt berikande.
IMG_3158
Nu återstår bara att be till högre makter att Estrid i slutändan fastnar för något mindre högljutt än trummor ;). Fiol eller cello låter bra i mina öron. Eller varför inte en diskret tvärflöjt? Nej, skämt å sido, OM hon ens vill syssla med musik ska vi stötta och supporta det oavsett val av instrument. För det är som sagt en ynnest att kunna musik, leva musik och andas musik. Och som partner till en otroligt musikalisk person blir mitt hjärta alldeles blödigt av tanken på att det i framtiden kommer förena David och Estrid än mer. Varför inte ett familjeband. Jaja, jag vet, en Estrid som pre-teen hade hellre dött än spelat i band med farsan. Men hey, en mor kan ju alltid drömma!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x