Mina fina fynd från bokrean.

bokrean-1
Bokrean, finns det något härligare? Jag har ju lyxen att jobba nära Akademibokhandeln i Lund som är en av landets största och i anrika lokaler. Det är en ynnest att få gå runt där och botanisera, bläddra, läsa på baksidor och skriva upp vilja böcker jag vill ha. Jag kom hem med åtta nya böcker som jag varit intresserade av länge länge. Ska vi ta oss en titt?
bokrean-2
Vi kör uppifrån och ner
Alex Schulman – Glöm mig. Boken om Alexs relation med sin mamma och berättelsen om hennes alkoholism. Han skriver så otroligt bra och jag tror denna bok är en sådan som kommer kännas.

Håkan Nesser – Elva dagar i Berlin. Jag har aldrig läst något från Nesser men har läst så många hyllningar av denna boken att jag var tvungen att stilla min nyfikenhet.

Miranda July – the first bad man. En feministisk bok och älskad av Lena Dunham. Det är med andra ord goda chanser att detta är en riktig ”Frida-bok”.

Hanne Kjöller – En svensk tiger. Juristen i mig har länge varit nyfiken på denna bok i vilken några svenska poliser pratar sanning om hur de uppfattar polisorganisationen. Jag ska läsa den med stort intresse.

Joakim Palmqvist – Äventyr i Svenssonland. Som jurist, kommunpolitiker och Malmöbo kändes det som ett måste att läsa denna bok som handlar om serieskytten Peter Mangs. En förfärlig berättelse och en förfärlig tid som än skickar rysningar hos oss Malmöbor.

Karolina Ramqvist – den vita staden. Boken om tjejen som skaffar barn med den kriminella killen. Som försvinner. Kvar är hon med hans skulder. Det är en verklighet jag stundtals möter i mitt arbete så det ska bli intressant att läsa denna roman.

Elena Ferrante – Min fantastiska väninna & Hennes nya namn. Måste jag ens motivera dessa inköp? 2016:s mest hypade böcker och jag längtar efter att sätta tänderna i dem.
bokrean-3
Detta inlägg schemalade jag igår eftersom jag idag ska iväg till Lund. Liberala Kvinnor Skåne ska hålla årsmöte och som ordförande ska jag vara där i god tid och fixa i ordning allt. Våra kompetenta och inspirerande riksordförande Gulan Avci kommer och talar. Det är med skräckblandad förtjusning jag tar mig an årsmötet eftersom det är mitt första som ordförande. Ni medlemmar som läser bloggen, va snälla mot mig imorgon! =)

Jag laddade inför dagens möte med att baka tre sorters muffins igårkväll, gick och la mig tidigt, lyssnade på den senast debatten från Malmö kommunfullmäktige och dök sen in i min bok. För tillfället en riktig chic lit. Det behövdes efter alla lite mer heavy böcker jag läst på sistone.

Har du köpt något på bokrean? Här ser du vad jag handlade på bokrean förra året. 
bokrean-4

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Caroline
7 år sedan

Åh så får jag låna en efter en! Du har ju så fantastisk smak! 😚

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Caroline
7 år sedan

klart!! bara att välja och vraka!

Lena Nygren
Lena Nygren
7 år sedan

Vad synd att Elva dagar i Berlin blir ditt första möte med Håkan Nesser. Det är i mitt tycke en av hans sämsta böcker. Gillar många av hans böcker bl a Levande och döda i Windsor samt och Picadilly Circus ligger inte i Kumla. Men smaken är som bestämt som baken…

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Lena Nygren
7 år sedan

Jag ska läsa den med stort intresse. Men om det sen är så att jag inte gillade den ska jag ha din kommentar i åtanke och inte bli avskräckt från att läsa någon annan av hans böcker. Kram på dig Lena!

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x