Boktips: mitt hjärtas oro av Malou von Sivers

Mitt hjärtas oro av Malou von Sivers var en fantastisk bok. Jag tyckte väldigt mycket om den. Den handlar om Axel, en medelålders gift och förmögen man. Han plågas av minnena av faderns misshandel och bitterheten i att han inte fick studera vidare. Han lever upp när han möter den unga Sara. Hon är dotter till två föräldrar inom den fina litterära kretsen och hon drömmer stora drömmar om meningen med livet. Vi får följa deras möten och livsöde. Det är en vacker kärlekshistoria som är kantad av mörker. Den utgår från Malou von Sivers egna liv och tanken på boken föddes när hon satt på sin pappas dödsbädd. Han var en stygg man och hon försöker förstå om och hur svärta kan få från generation till generation. Nu inför sommaren kan jag varmt rekommendera denna bok. Underbar läsning. Jag blev verkligen positivt överraskad.

Böcker är ett fantastiskt sätt att resa i det inre tycker jag. Vi läser för Estrid varje kväll. Nu har vi ett litet bokprojekt tillsammans, hon och jag. David är såklart med också, men det är tjejernas idé. Vi läser oss igenom alla hennes böcker och när boken är slut får hon välja om den ska vara kvar på rummet eller ner till biblioteket. Hon har för många böcker i sin boklåda nu och de får inte plats. (jag börjar också tröttna på att läsa samma fem böcker om och om igen). Nu får vi lite välbehövlig rotation.

På sistone har jag inte haft ork eller ro att läsa. Jag har fastnat i soffan framför lättsamma polisserier som criminal minds och Chicago PD. Men det är också ok. Det viktigaste för mig är att jag får återhämtning och avkoppling. Då är jag snäll mot mig själv och ger mig det jag behöver och längtar efter. Då orkar jag vara stark om dagarna.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x