Böckerna jag läste 2017

böckerna jag läste 2017
År 2016 läste jag en bok i veckan under hela året och summerade min boklista här. Det var en uppskattad lista och ni gillade den. Och jag gillade att summera min läslista. Som förra året länkar jag till de bloggar som blev recenserade i bloggen. Det är alltid dem jag gillat bäst som jag väljer att recensera. Ska vi ta en titt på vilka böcker jag läste under 2017? Och såklart bara måste jag få veta, vilka böcker rekommenderar du mig att läsa 2018?
biblioteket

Bokårslistan
* Paulo Coelho – Veronika bestämde sig för att dö
* Per Olov Enquist – Boken om Blanche och Marie
* Lena Sundström – Världens lyckligaste folk
* Mian Lodalen – smulklubbens skamlösa systrar
* Birgitta Ohlsson – duktiga flickors revansch
* Per Svensson – vasakärven och järnröret
* Lars Åberg – framtidsstaden
* Rebecca Chance – Dödens klackar
* David Baas – bevara Sverige svenskt
* Susan Abulhawa – Morgon i Jenin
* Gellert Tamas – det svenska hatet
* Alexander Schulman – Glöm mig
* Dilsa Demirbag-Sten – Stamtavlor
* E M Remarque – på västfronten intet nytt
* Roxane Gay – Bad feminist
* Kajsa Ekis Ekman – Varat och varan
* Anna Fredriksson – Augustiresan
* Karin Johannisson – den sårade divan
* Anna Fredriksson – sommarhuset
* Anneli Jordahl – augustenbad en sommar
* Karin Boye – Kallocain
* Jenny Nordberg – de förklädda flickorna i kabul
* Caroline Engvall – skuggbarn
* Maria Sveland – Hatet: en bok om antifeminism
* Leina Einhorn – Blekingegatan 32
* Jung Chang – vilda svanar
* Aleksijevitj – Kriget har inget kvinnligt ansikte
* Johanna Langhorst – förortshat
* Karolina Ramqvist – den vita staden
* Denise Rudberg – De sju som såg
* Cecilia ahern – gåvan
* Åsne Seierstad – två systrar
* Helene Bergman – Förortens grupp 8 (bokrecension kommer)
* Frida Boisen – digital succé
* Jens Andersen – denna dagen, ett liv (bokrecension kommer)
* Emma Cline – flickorna (bokrecension kommer)

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
mia
mia
6 år sedan

Yuval Noah Hararis Sapiens A brief history of humankind är ett måste.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  mia
6 år sedan

tack tack tack! Ska genast skriva upp boktipset!

Susan
6 år sedan

Din tjej är kanske lite liten än, men annars kommer här ett kanontips för små och stora tjejer: Gonattsagor för rebelltjejer av Elena Favilli och Francesca Cavallo.

Godnattsagor för rebelltjejer är en bok fylld av kvinnliga förebilder – hundra fantastiska kvinnor som åstadkommit något speciellt eller stått upp för sina ideal. Författare, astronauter, konstnärer, dansare, kockar, rappare, boxare, forskare och politiska ledare från hela världen. Stärkande, rörande, inspirerande och absolut sanna sagor för tjejer i alla åldrar.

Läser den just nu med min tioåring. Hon har inte riktigt upptäckt tjusningen att sjunka in i en bok, men den här boken har jag hittat henne läsande, frivilligt. Vi läser ett kapitel per kväll tillsammans och sen googlar vi henne vi precis läst om.

Känns som en bok för dig. Och din lilla tjej! 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Susan
6 år sedan

MEN SLUTA! Snacka om great minds think alike! Jag köpte precis den boken till Estrid. Hon är lite liten men jag försöker ändå läsa en saga per kväll och berätta lite om kvinnorna. Du har så rätt, det är helt och hållet en bok för mig och Estrid. Tack för ditt tips och snacka om härligt att du verkligen lärt känna mig genom bloggen. Och jag ÄLSKAR hur du läser boken med din dotter. Vilken underbar grej för er.

Ulrika
6 år sedan

åh! hoppas kunna ha en liknande lista vid slutet av 2018, vill läsa mer igen (var en storläsare innan barn och när jag pendlade till skolan). Boktipsmässigt tycker jag mycket om Blonde av Joyce Carol Oates (om du inte redan läst den, är ju ingen ny bok direkt). Är ju rätt mastig dock så kräver sin lilla tid, men berörde mig starkt!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Ulrika
6 år sedan

Ja vad härligt att du har som mål att läsa mer. Ett underbart mål! Jag har faktiskt Blonde hemma, men har inte kommit till att läsa den än. Det kanske är dags att våga ge sig på den? Kram!

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x